Nεαρή φοιτήτρια φτιάχνει προστατευτικές μάσκες για άτομα με προβλήματα ακοής

POP UP TEAM
/
8 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Νεαρή φοιτήτρια αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το χρόνο που περνάει στο σπίτι, προσφέροντας ένα μοναδικό δώρο στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής

ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού δημιούργησε σε όλο και περισσότερους ανθρώπους την ανάγκη να προστατευτούν από τον ιό, φορώντας ιατρικές μάσκες στο πρόσωπο. Πολλοί μάλιστα λόγω της έλλειψης που παρουσιάζεται στις μάσκες αυτές, έσπευσαν να φτιάξουν τις δικές τους αυτοσχέδιες.

Κάτι όμως που ίσως κανείς έως τώρα δεν είχε σκεφτεί είναι τι γίνεται με τους ανθρώπους εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και δεν μπορούν να διαβάσουν τα χείλη του συνομιλητή τους πίσω από την μάσκα.

Τη λύση σε αυτούς έρχεται να δώσει η Ashley Lawrence, μία 21χρονη φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο «Eastern Kentucky», η οποία αποφάσισε να εκμεταλλευτεί το χρόνο που περνάει στο σπίτι για καλό σκοπό, δημιουργώντας ειδικές μάσκες για κωφούς και βαρήκοους.

Στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία συμμετέχει και η μητέρα της που έχει γνώσεις στην κοπτοραπτική. Κάθε μάσκα της Ashley Lawrence έχει μια πλαστική διαφάνεια στο κέντρο, ώστε να είναι ορατό το στόμα αυτού που τη φοράει και να μπορεί να επικοινωνεί. Το υπόλοιπο ύφασμα στην ειδική αυτή μάσκα είναι από τα σεντόνια που είχε στο σπίτι.

 Όπως όλοι γνωρίζουμε, οι κωφοί πρέπει να βλέπουν το στόμα του συνομιλητή τους για να καταφέρουν να επικοινωνήσουν. Η Ashley Lawrence, λοιπόν, ούσα τελειόφοιτη στην εκπαίδευση κωφάλαλων και βαρήκοων συνειδητοποίησε την αναγκαιότητα δημιουργίας ειδικών μασκών για αυτούς τους ανθρώπους και το έκανε πράξη.

«Ένιωσα ότι υπήρχε ένας τεράστιος πληθυσμός που παραβλέφθηκε. Είμαστε πανικοβλημένοι τώρα και έτσι πολλοί άνθρωποι απλά δεν σκέφτονται. Έτσι, ένιωσα σαν πολύ σημαντικό ότι, ακόμη και σε μια εποχή όπως αυτή, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν αυτή την επικοινωνία. Προσπαθούμε διαφορετικά πράγματα για άτομα με κοχλιακά εμφυτεύματα και βοηθήματα ακοής αν δεν μπορούν να τυλίξουν μάσκες στα αυτιά. Κάνουμε κάποιες που δένονται γύρω από το κεφάλι και γύρω από το λαιμό. Για όποιον χρησιμοποιεί την ανάγνωση του λόγου, την ανάγνωση των χειλιών, χρειάζεται κάτι σαν αυτό. Και υπάρχουν άνθρωποι που είναι βαθιά κωφοί και χρησιμοποιούν ASL ως κύριο τρόπο επικοινωνίας τους. Η ASL είναι πολύ σημαντική στις εκφράσεις του προσώπου και αποτελεί μέρος της γραμματικής», τονίζει η νεαρή φοιτήτρια.

Σε λιγότερο από δύο ημέρες, η Ashley Lawrence είχε ήδη δεκάδες παραγγελίες από έξι διαφορετικές πολιτείες των ΗΠΑ. Όπως τονίζει η ίδια, δεν χρεώνει τις μάσκες που δημιουργεί. Η ουσία είναι να υπάρχει πρόσβαση σε όλους όσοι την έχουν ανάγκη, χωρίς να χρειαστεί να δώσουν ούτε ένα δολάριο για αυτή.

Φυσικά, όποιος θέλει να συνεισφέρει σε αυτή την όμορφη προσπάθεια μπορεί να το κάνει μέσω δωρεάς εδώ. Όπως σημείωσε η φοιτήτρια τα έσοδα θα διατεθούν στα υλικά για τις μάσκες, καθώς και στα έξοδα αποστολής τους στα σπίτια των ανθρώπων που τις χρειάζονται.

Δείτε και ένα σχετικό ρεπορτάζ παρακάτω:

http://youtu.be/3olNMX1g9LI

 

Με πληροφορίες από womantoc

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved