3 πρακτικές ασκήσεις για να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου

POP UP TEAM
/
22 Απριλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Αν πιστεύεις ότι το μεγαλύτερο όπλο στον στίβο των σχέσεων είναι η εμφάνιση κάνεις λάθος. Κάθε έρευνα φαίνεται ότι αποδεικνύει ότι σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής – και οι σχέσεις συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτό, η επιτυχία γράφεται κάτω από ένα μοναδικό χαρακτηριστικό: την αυτοπεποίθηση.

Ο τρόπος με τον οποίο η έλλειψη αυτοπεποίθησης λειτουργεί ανασταλτικά δεν περιορίζεται στην επιτυχία στο φλερτ και στο κατά πόσο κανείς φαίνεται περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικός στο αντίθετο φίλο. Αντίθετα, επεκτείνεται στη ποιότητα της σχέσης και στο κατά πόσο ένα άτομο με χαμηλή αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι πραγματικά ευτυχισμένο μέσα σε αυτή.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Υψηλή αυτοπεποίθηση σημαίνει μεγαλύτερη επιτυχία στις σχέσεις αλλά ΚΑΙ καλύτερες σχέσεις.

Για αυτό αποφάσισα να σου παρουσιάσω τρεις πρακτικές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου. Δεν έχεις παρά να τις δοκιμάσεις.

Άσκηση 1

Αυτή η άσκηση είναι πολύ απλή. Δεν απαιτεί κάτι ιδιαίτερο. Απλά λίγο χρόνο ηρεμίας ένα χαρτί και ένα μολύβι. Κάτσε λοιπόν με ηρεμία στην άνεση του σπιτιού και γράψε όλα τα θετικά στοιχεία που βρίσκεις στον εαυτό σου. Μπορεί να δυσκολευτείς στην αρχή. Μην τα παρατήσεις. Είναι βέβαιο ότι με το που θα κάνεις την αρχή θα σου έρχονται ολοένα και περισσότερες ιδέες.

Άσκηση 2: Βάλε στόχους και πραγματοποίησέ τους

Η άσκηση αυτή σε εμένα έχει λειτουργήσει εξαιρετικά. Όπως και σε όποιον άλλο τη δοκίμασε.

Γράψε σε ένα χαρτί μία σειρά από στόχους. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι μεγάλο. Ξεκίνα από μικρά πράγματα όπως για παράδειγμα να αποταμιεύεις κάθε μήνα 5 ευρώ ή να αφήνεις το νεροχύτη καθαρό κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Βάλε τους στόχους που έγραψες στη σειρά ξεκινώντας από αυτούς που είναι πιο εύκολοι. Κάθε φορά που θα πετυχαίνεις ένα από αυτούς να είσαι σίγουρος ότι η αυτοπεποίθησή σου θα μεγαλώνει.

Άσκηση 3 Νίκησε το φόβο σου

Λοιπόν εδώ θα σου περιγράψω την ιστορία ενός πολύ κοντινού μου προσώπου. Εσύ φυσικά μπορείς να προσαρμόσεις αυτό που θα διαβάσεις στα δικά σου δεδομένα.

Με τη Μαρία είμαστε φίλοι χρόνια και ποτέ δεν είχε κρύψει το γεγονός ότι είχε υψοφοβία. Μπορείς λοιπόν να φανταστείς την έκπληξη όλων στην παρέα μας όταν η Μαρία μας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε μαθήματα αναρρίχησης. Αντιμετώπισε το φόβο της και αυτό την έκανε πιο δυνατή. Αυτό είναι βέβαιο ότι μπορεί να συμβεί και σε εσένα.

 

Mε πληροφορίες από xorismos.gr 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved