Πώς καταφέρνουν οι Γιαπωνέζες και είναι τόσο αδύνατες; 7 tips που μπορείς να αντιγράψεις

POP UP TEAM
/
15 Ιουνίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

«Στην χώρα με τους περισσότερους αυτόματους πωλητές στον κόσμο οι άνθρωποι δεν τρώνε σνακ».

Τη στιγμή που στις περισσότερες σύγχρονες, βιομηχανοποιημένες κοινωνίες καταγράφεται ένα ποσοστό παχυσαρκίας της τάξεως του 15% με 30 % η Ιαπωνία είναι η μοναδική χώρα που έχει να παρουσίασει ένα συγκλονιστικό νούμερο που δεν ξεπερνά το 3,6%. Πολλοί θα αναρωτηθούν πώς το καταφέρνουν. Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, ο λόγος που οι Γιαπωνέζοι και οι Γιαπωνέζες είναι τόσο αδύνατοι και σε τόσο καλή φόρμα δεν βασίζεται στο γεγονός ότι διαθέτουν μαγικά γονίδια που τους κάνουν εκ γενετής πιο ευνοημένους από άλλους λαούς.

 Όπως πολλά άλλα πράγματα σε αυτόν τον πλανήτη, η εξαιρετική φυσική κατάσταση και ο αδύνατος σωματότυπος των περισσότερων Γιαπωνέζων έχει κυρίως να κάνει με την τοπογραφία τους, την πολιτισμική κουλτούρα τους, αλλά και την σχέση τους με το φαγητό. Και σίγουρα πολλά από αυτά μπορούμε να τα αντιγράψουμε. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε, σε countdown,10 δεδομένα που κάνουν τους Ιάπωνες τον πιο αδύνατο λαό στον κόσμο.

1. Η διατροφή τους

Οι Ιάπωνες έχουν μία δίαιτα πολύ πλούσια σε λαχανικά, αυγό, ψάρι και κρέας. Από την άλλη δεν καταναλώνουν πολλούς υδατάνθρακες (με εξαίρεση το ρύζι) και κορεσμένα λιπαρά.

2. Δεν τρώνε σνακ

Στην χώρα με τους περισσότερους αυτόματους πωλητές στον κόσμο οι άνθρωποι καταναλώνουν παρά ελάχιστα σνακς. Δεν τρώνε παπατάκια, δεν πίνουν πολλά αναψυκτικά και επιμένουν αυστηρά στα 3 γεύματα την ημέρα. Πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

3. Η σχέση τους με το fast food

Είναι κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας να προτιμούν το μαγείρεμα στο σπίτι από το delivery ή ένα γεύμα σε κάποιο εστιατόριο fast food. Παρόλο που στην Ιαπωνία υπάρχουν πολλά διάσημα ταχυφαγία όπως είναι τα McDonald’s ή τα Burger King όταν οι Γιαπωνέζοι δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν και τρώνε έξω επιλέγουν κάποιο εστιατόριο με γρήγορη μεν τοπική δε και υγιεινή κουζίνα.

4. Τρώνε πάντα στην ώρα τους

Άλλο ένα δεδομένο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιαπωνική κουλτούρα. Οι Γιαπωνέζοι δεν τρώνε όποτε πεινάσουν αλλά έχουν πολύ συγκεκριμένες ώρες στις οποίες καταναλώνουν κάθε γεύμα. Αυτό τους βοηθάει να προετοιμάζουν το φαγητό τους από πριν και να μην τρώνε ό,τι βρίσκουν μπροστά τους την τελευταία στιγμή.

5. Κάνουν γυμναστική από μικροί

Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι μία χώρα με πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορούν να πάνε με ποδήλατο ή με τα πόδια στο σχολείο ή ότι είναι εφικτό οποιοσδήποτε να περπατήσει μέχρι οπουδήποτε. Το να περπατάνε και να μην παίρνουν αυτοκίνητο ή μετρό είναι μέρος της ιαπωνικής νοοτροπίας.

6. Καταναλώνουν μικρές μερίδες φαγητού

Την στιγμή που στη Μεγάλη Βρετανία, την Αυστραλία και την Αμερική η έννοια της μεγάλης (της τεράστιας σε πολλές περιπτώσης) μερίδας είναι συνώνυμο με το καλό και χορταστικό fast food στην Ιαπωνία οι άνθρωποι συνεχίζουν να καταναλώνουν πολύ λίγο φαγητό σε όλα τα γεύματα. Χαρακτηριστικό είναι πως το φαγητό στην Ιαπωνία δεν σερβίρεται σε ένα μεγάλο πιάτα που χωράει τα πάντα, αλλά σε πολλά μικρά-μικρά πιατάκια που χωράνε μόνο τα απαραίτητα.

7. Διαθέτουν ένα άψογο σύστημα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

 Αυτό σημαίνει ότι πολλοί Γιαπωνέζοι, σε αντίθεση με τους Έλληνες, δεν αισθάνονται καν την αναγκή να αγοράσουν αυτοκίνητο. Στην Ιαπωνία μπορείς φτάσεις οπουδήποτε, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια μέσω τρένου, μετρό ή λεωφορείου, ενώ όλα συνδέονται τέλεια μεταξύ τους χωρίς ταλαιπωρία και αναμονές. Που πάει να πει πως οι άνθρωποι κινούνται περισσότερο, περπατούν πιο πολύ, είναι σε εγρήγορση. Επίσης έχουν πάρα πολλούς ποδηλατόδρομους και μετακινούνται πάρα πολύ με αυτό το μέσο μεταφοράς.

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved