Kabosu: Πέθανε ο viral σκύλος που έγινε meme

©X
POP UP TEAM
/
24 Μαΐου, 2024
/

Μοιράσου το ...

H Kabosu, το σκυλακι που είχε γίνει viral με το πρόσωπο του πίσω από το meme «doge» και ενέπνευσε τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος «dogecoin», πέθανε σε ηλικία 18 ετών, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η ιδιοκτήτρια Atsuko Sato.

Η σκυλίτσα έπασχε από λευχαιμία και ηπατική ανεπάρκεια και την είδηση μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ιδιοκτήτρια με ένα μήνυμα αποχαιρετισμού στο αγαπημένο της κατοικίδιο.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by かぼすママ (@kabosumama)

 

«Σε όλους εσάς που αγαπούσατε την Kabosu, το πρωί της 24ης Μαΐου, η Kabosu πέρασε τη γέφυρα του ουράνιου τόξου. Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την υποστήριξή σας όλα αυτά τα χρόνια»

«Έφυγε πολύ ειρηνικά χωρίς να υποφέρει, σαν να αποκοιμήθηκε ενώ ένιωθε τη ζεστασιά των χεριών μου που την χάιδευαν.

«Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που αγαπήσατε την Kabosu όλα αυτά τα χρόνια.

«Είμαι σίγουρος ότι η Kabosu ήταν ο πιο ευτυχισμένος σκύλος στον κόσμο. Αυτό με κάνει τον πιο ευτυχισμένο ιδιοκτήτη στον κόσμο.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη εκτίμησή μου σε όλους όσους μας έστειλαν πολλή αγάπη σε εμάς».

Πως η Kabosu έγινε viral

Η Kabosu έγινε γνωστή παντού όταν δημοσιεύτηκε και διαδόθηκε στο Reddit και το Tumblr, μία φωτογραφία της με σταυρωμένες πατούσες και το χαρακτηριστικά μοναδικό ελαφρύ μειδίαμά της.


Ένας χρήστης του Reddit χαρακτήρισε την εικόνα «Doge». Πρόκειται για το σκόπιμο ορθογραφικό λάθος της λέξης dog και αποτελεί παραπομπή σε ένα επεισόδιο του «Homestar Runner» του 2005.

Παράλληλα το meme ενέπνευσε και τη δημιουργία του κρυπτονομίσματος «Dogecoin», ένα εγχε’ιρημα που αποθεώθηκε από τον Elon Musk. Ο δισεκατομμυριούχος μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο άλλαξε για λίγο το λογότυπο του X σε μια εικόνα της Kabosu, προκαλώντας την εκτόξευση της τιμής του κρυπτονομίσματος στα ύψη.

Ενώ αρχικά το «Dogecoin» ξεκίνησα ως ένα νόμισμα της πλάκας, τελικά η απήχηση που είχε στον κόσμο δημιούργησε μια σειρά από κρυπτονομίσματα με θέμα τη σκυλίτσα Kabosu.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved