Ο άνθρωπος που κάνει αυτό, αξίζει πολλά!

POP UP TEAM
/
7 Ιουνίου, 2023
/

Μοιράσου το ...

Εκείνοι που ζητούν τα λιγότερα, διεκδικούν το μέλλον. Έτσι κι εσύ, έμαθες να μη ζητάς για να δεις τι μπορούν να σου προσφέρουν, χωρίς όμως να το έχεις απόλυτη ανάγκη. Έχεις μάθει να καθησυχάζεις τον εαυτό σου και να ζητάς ουσία.

Ουσία στη σχέση, στην καθημερινότητα, στην ύπαρξη. Δε φοβήθηκες ποτέ εκείνους που σου ζητούσαν συνέχεια δείγματα αγάπης. Γιατί ξέρεις πως τις μεγαλύτερες αποδείξεις, της ζητά ο άνθρωπος που δεν τις επιζητά ποτέ.

Εσύ είσαι που ζητάς τα περισσότερα. Εσύ που δε θα πιέσεις κανέναν γιατί δεν έχεις μάθει να πιέζεσαι.

Ξέρεις να ερμηνεύεις τους πιεστικούς ανθρώπους, ξέρεις ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν το κάνουν καν επίτηδες.

Θέλουν επιβεβαίωση, προσοχή, να καλύψουν όμορφα το παρόν τους, ή γιατί πολύ απλά έτσι έμαθαν ν’αγαπούν.

Είναι απαλά λυτρωτικοί οι άνθρωποι αυτοί, γιατί έχουν όρια. Και τα όρια παρέχουν ασφάλεια. Κι αν κάτι σε τρομάζει περισσότερο, λαχταρώντας το κρυφά η ψυχή σου είναι να γνωρίσεις έναν άνθρωπο σαν εσένα. Που δεν έχει όρια.

Που θα θες να τα δεις, αλλά θα ξέρεις πως δεν υπάρχουν.

Έχεις ένα τέλεια καλοσχηματισμένο καβούκι. Δείχνεις αυτό που είσαι και το κρύβεις ταυτόχρονα. Μπορείς να μιλάς όλη μέρα, ασταμάτητα, για όποιο θέμα προκύψει μα στην ουσία να μην έχεις αποκαλύψει τίποτα για τον εαυτό σου.

Έχεις τη μαγική ικανότητα να κρύβεσαι πολύ καλά και να διαλέγεις εσύ και μόνο εσύ ποιοι θα είναι εκείνοι που θα τους επιτρέψεις να δουν πίσω απ’ την πανοπλία σου.

Γιατί έχεις κι αυτή τη γαμάτη αντίληψη πως δεν πρέπει να περιμένεις τίποτα από κανέναν για να μην απογοητεύεσαι.

Και κρύβεις το μεγαλείο του χαρακτήρα σου, προσπαθώντας, πολύ χαριτωμένα, να αποδείξεις στον εαυτό σου πως όντως δεν περιμένεις τίποτα από κανέναν για να μην απογοητευτείς.

Δε δίνονται εύκολα τέτοιοι άνθρωποι. Σκέψου. Μια από τις ατελείωτες καψούρες σου ήταν άνθρωπος που δε σου ζήτησε ποτέ να του πεις πως τον αγαπάς. Κι ίσως να πληγώθηκες γιατί έκανες το λάθος να προσπαθήσεις να τους αλλάξεις.

Το θέμα δεν είναι να τους αλλάξεις για να τους φέρεις κομμένους και ραμμένους στα μέτρα σου.

Η ανεξαρτησία τους είναι ερωτεύσιμη κι ο τρόπος σκέψης τους χαράζει πορεία εξέλιξης. Άνθρωπος που διψάει ν’ αγαπηθεί γι’αυτό που είναι, δε στο ζητάει ποτέ. Το φωνάζει η ψυχή του. Κι ανταποκρίνονται μόνο τα άτομα που καταφέρνουν ν’ ακούσουν κάτι, που πολλοί το θεωρούν σιωπή. Και κάπου εκεί αρχίζει η μαγεία. Που για κάποιους θεωρείται χάσιμο χρόνου μα για άλλους σκοπός ζωής.

Για το λόγο αυτό, είναι εύκολα παρεξηγήσιμοι. Ακριβώς επειδή δε θα σου ζητήσουν πολλά και δε θα σε πιέσουν, ίσως το εκλάβεις ως αδιαφορία. Δεν είναι. Τέτοιοι άνθρωποι αγαπούν πέρα και πάνω απ’ όλους κι είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για τον άνθρωπο που αγαπούν, απλώς δε θα το δείξουν με τον κοινό τρόπο. Δε θα σε θεωρήσουν ποτέ δεδομένο και θα είναι έτοιμοι να παλέψουν για σένα, κάθε ώρα και στιγμή.

Ζητούν λίγα. Δηλαδή, τα περισσότερα. Απλά δεν πρόκειται να το παραδεχτούν ποτέ, γιατί θέλουν οι άλλοι να το δουν μέσα απ’ αυτούς. Δε γουστάρουν να επεξηγούν, γιατί στην τελική, η ζωή είναι στιγμές, σωστά;

 

Γράφει η Ευαγγελία Μερμίγγη – pillowfights.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved