Όποιος δεν είναι στα δύσκολα δίπλα σου, δεν ήταν ποτέ! Στα ωραία και στα εύκολα, όλοι είμαστε πρόθυμοι. Στα “καλά και στα συμφέροντα” όλοι είμαστε καλοί. Όμως πώς το λέει η παροιμία; “Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα”.

Στα δύσκολα δοκιμάζεται η αντοχή, η ειλικρίνεια, η αγάπη, η υπομονή, η κατανόηση και όχι στα “πούπουλα”. Στη μοναξιά και στα ζόρια ποιοι είναι κοντά σου; Μέτρησες; Γιατί είναι κοντά σου; Επειδή εσύ είσαι μόνος και σου συμπαραστέκονται ή επειδή αυτοί είναι μόνοι και ζητούν παρηγοριά;

Ζητούν ακροατές ή συνομιλητές; Παρατήρησε λίγο. Στην πίεση κάποιοι κουμαντάρουν τον εγωισμό τους ή όπως πάντα βάζουν προτεραιότητα τον εαυτό τους;

Νοιάζονται για τους άλλους ή ψάχνουν τρόπους διαφυγής και σωτηρίας μόνο γι’ αυτούς; Μήπως μπαίνουν στο προστατευτικό καβούκι τους και περιμένουν να περάσει η “βαρυχειμωνιά” και ύστερα να σε θυμηθούν; Δεν έχουν τώρα λόγια γλυκά και παρήγορα να πουν ε; Ώρα για ξεκαθάρισμα λοιπόν!

Θα κρατήσεις σημειώσεις τώρα και θα βγάλεις τις αποφάσεις σου αργότερα. Μην ξεχάσεις για ποιους ήσουν προτεραιότητα και για ποιους αναμονή.

Αναρωτιέμαι.. Πόσος εγωισμός πια; Πόση ανοχή; Όλα δοκιμάζονται και αναθεωρούνται στα δύσκολα! Να η ευκαιρία!

 

Γράφει η Δέσποινα Χατζάκη – http://www.loveletters.gr/