Βιβλίο: Νουάρ, θρίλερ και άλλα αστυνομικά ζητήματα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
12 Ιουλίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Κωνσταντίνος Μουσούλης

Το προφίλ της Αν-Μαρί

Εκδόσεις: Καστανιώτη

Σελ.: 248

Η Αν-Μαρί είναι ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας. Ζει στο Λος Άντζελες, την καρδιά της βιομηχανίας του θεάματος. Ονειρεύεται να δραπετεύσει από τη βαρετή καθημερινότητά της και να γίνει διάσημη με τη βοήθεια του διαδικτύου. Έτσι, δημιουργεί ένα προφίλ στο WatchMe, την πλατφόρμα που κυριαρχεί στα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Η Αν-Μαρί θα δει το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα όταν τραβά την προσοχή του δημιουργού του WatchMe, ενός μυστηριώδους άντρα ονόματι Ντέιβιντ Γκράαμ. Δεν θα αργήσει όμως να συνειδητοποιήσει ότι όσο η ψηφιακή εικόνα της πλησιάζει την τελειότητα τόσο η πραγματική εικόνα της αλλοιώνεται, με έναν τρόπο που ξεπερνά την ανθρώπινη φαντασία…

Ένα ψυχολογικό θρίλερ για τον ναρκισσισμό, τη ματαιοδοξία και τον εθισμό στα κοινωνικά δίκτυα. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Άντυ Παπαδημητρίου

Προσωπικότητα

Εκδόσεις: Bell

Σελ.: 376

Η Άρτεμη και ο Πέτρος αρχίζουν να ερευνούν το παρελθόν της φίλης τους. Όσο πιο βαθιά εισχωρούν στην ιδιαίτερα ξεχωριστή προσωπικότητα της Αθηνάς τόσο πιο πολύ χάνουν κάποιο μέρος από την ψυχή τους – και τόσο πιο σκληρή γίνεται η πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπίσουν. Γιατί τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, και ορισμένες φορές είναι καλύτερο κάποιες αλήθειες να μένουν θαμμένες βαθιά για πάντα.

Το μυθιστόρημα του Άντυ Παπαδημητρίου «Προσωπικότητα» είναι ένα δραματικό θρίλερ μυστηρίου. Μία σκοτεινή ιστορία εκδίκησης για τα μυστικά, την εσωτερική φθορά και τα παιδικά τραύματα που καθορίζουν την αναπάντεχη πορεία της ζωής των ανθρώπων. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Μάρκος Κρητικός

Ο Αναρχικός Τραπεζικός

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

Σελ.: 272

Ο Μάρκος, ένας μεσήλικας τραπεζικός υπάλληλος, ζει με την Έλσα σε μια παλιά μονοκατοικία στα Πατήσια. Ύστερα από δέκα χρόνια γάμου, ο καιρός περνάει χωρίς ενδιαφέροντα και συγκινήσεις. Η απέχθεια για τη δουλειά του, η επίγνωση της χαμένης νεότητας και οι επισκέψεις της εριστικής πεθεράς του τον βυθίζουν στην εσωστρέφεια. Απρόσμενα γεγονότα τον παρασύρουν σε αλυσιδωτά ψέματα και παρορμητικές αντιδράσεις που τον καταδικάζουν σε μια ζωή για την οποία δεν προοιωνίζεται τίποτα θετικό. Απαλλαγμένος από συζυγικές υποχρεώσεις και τραπεζικούς εφιάλτες, αλλά σε πλήρη συναισθηματική σύγχυση, θα οδηγηθεί σε μιαν απεγνωσμένη απόφαση…

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που πραγματεύεται με χιούμορ τη φυγή ενός συνηθισμένου ανθρώπου από τις ηθικές και κοινωνικές συμβάσεις του πρότερου βίου του. (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).

Αλέξης Μοστριός

Χαρτί και Μέταλλο

Εκδόσεις: Bell

Σελ.: 406

Εκείνη έχει αδυναμία στις συλλογές σπάνιων γραμματοσήμων. Εκείνος ειδικεύεται στην κλοπή πολύτιμων νομισμάτων. Οι δυο τους ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, κυνηγώντας νέους στόχους μέσα σε ένα άκρως κοσμοπολίτικο περιβάλλον. Αυτά που τους χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα τους ενώνουν. Όταν όμως τα θύματά τους αρχίζουν να καταλήγουν νεκρά αμέσως μετά τις ληστείες τους, η μοίρα τους αρχίζει να συγκλίνει επικίνδυνα. Τα εμπόδια ολοένα και αυξάνονται, όπως και τα πτώματα, και η ομάδα του αστυνόμου Ωρίωνα Άστρου, του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, καλείται να ξεδιαλύνει την υπόθεση. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και κανείς δεν θα μείνει αλώβητος. Και όσο η σκιά του θανάτου κυκλώνει επικίνδυνα όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό πως αυτή η υπόθεση μπορεί να είναι και η τελευταία στην καριέρα του έμπειρου αστυνομικού και των συναδέλφων του… (Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved