3 βήματα για να αλλάξεις τη ζωή σου σήμερα

POP UP TEAM
/
18 Αυγούστου, 2023

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεσαι αυτοί είναι οι (πιο απροσδόκητοι) τρόποι να αλλάξεις τη ζωή σου τώρα!

«Η μέση ηλικία δεν είναι ένας αριθμός», λέει η Jett Psaris, ψυχαναλύτρια και συγγραφέας του βιβλίου Taking the Midlife Leap, One Step at a Time, «αλλά η απαρχή του αισθήματος πως τίποτα δεν δουλεύει πια». Γι’αυτό:

1. Δεν χρειάζεσαι πάθος, απλά κάνε κάτι

«Το πάθος είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος όρος, αλλά έχοντας στο μυαλό σου αυστηρή ιδέα για το ποιο είναι το πάθος σου, στην πραγματικότητα μπορεί να σε πληγώσει αφού ίσως δεν μεταφράζεται σε κάτι που σου αρέσει στ’αλήθεια να κάνεις στην πραγματική σου ζωή», λέει ο Marc Freedman, κοινωνικός επιχειρηματίας και πρόεδρος του Encore.org.
Τι να κάνεις; Πειραματίσου! Κάνε κάτι που πιστεύεις πως θα σου αρέσει, επανέλαβε το και αξιολόγησε. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία να κάνεις κάτι που θα σε κάνει να κινηθείς κυριολεκτικά και μεταφορικά.

2. «Αγκάλιασε» τους φόβους σου

«Κατά τη διάρκεια της μέσης ηλικίας, πολλοί άνθρωποι αποκτούν ένα ενδιαφέρον το οποίο όχι μόνο είναι απρόσμενο αλλά και εκτός του χαρακτήρας τους. Οι περισσότεροι από αυτούς κάνουν κάτι το οποίο παλαιότερα τους φόβιζε», λέει η Psaris.

3. Σκάλισε το παρελθόν

Οι άνθρωποι συνήθως κάνουν πράγματα για να «επιστρέψουν» στα ενδιαφέροντα που είχαν στην παιδική και εφηβική τους ηλικία. Ακόμα κι αν παραμένουν αδρανείς για χρόνια, παρατηρείται πως τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα παραμένουν ζωτικής σημασίας γι’αυτούς.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved