Lady Gaga και Madonna: Χάκερς έτοιμοι να διαρρεύσουν απόρρητα έγγραφα τους

POP UP TEAM
/
18 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

To δικηγορικό γραφείο που χειρίζεται αστέρια πρώτου μεγέθους όπως η Μαντόνα, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Lady Gaga, έπεσε θύμα χάκερ. 

Μια νέα επίθεση στον κυβερνοχώρο απειλεί την προσωπική ζωή εκατοντάδων διασημοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι η Lady Gaga, η Madonna, η Christina Aguilera, η Lizzo και άλλοι εκπρόσωποι της μουσικής βιομηχανίας.

Μια νομική εταιρία υψηλού κύρους αναγκάστηκε να ενημερώσει τους διακεκριμένους πελάτες της σχετικά με μια μαζική και κακόβουλη παραβίαση δεδομένων, που θα μπορούσε να θέσει σε κοινή θέα μια μεγάλη σειρά εμπιστευτικών εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών email, συμβολαίων και άλλων προσωπικών στοιχείων.

Η διαβόητη ομάδα χάκερ Revil ή Sodinokibi, φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι απαιτούσε λύτρα αξίας 21 εκατομμυρίων δολαρίων, μετά από επίθεση που πραγματοποίησε στον κυβερνοχώρο και στην οποία έχουν κλαπεί εμπιστευτικά αρχεία πολλών διασημοτήτων.

Η συγκεκριμένη ομάδα θεωρείται ότι προέρχεται από την Ανατολική Ευρώπη και μέχρι σήμερα δρα ανενόχλητη στην σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού Variety, το γραφείο νομικής υποστήριξης Grubman Shire Meiselas & Sacks της Νέας Υόρκης, θεωρεί πολύ σοβαρή την υπόθεση και έχει ήδη προχωρήσει στην ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε πέσει θύματα επίθεσης στον κυβερνοχώρο. Έχουμε ενημερώσει τους πελάτες και το προσωπικό μας. Έχουμε προσλάβει τους καλύτερους εμπειρογνώμονες που ειδικεύονται στον τομέα και εργαζόμαστε όλο το 24ωρο για να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο ζήτημα».

filemadona

Όπως αναφέρεται επίσης στο ρεπορτάζ της εφημερίδας Daily Mail αρκετοί διάσημοι καλλιτέχνες και προσωπικότητες από τη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ έχουν πέσει θύματα των χάκερ.

Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να έχουν ήδη διαρρεύσει στη δημοσιότητα αποσπάσματα συμβολαίων από την τελευταία περιοδεία της Madonna, της Christina Aguilera και της Lizzo.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ομάδα των χάκερ, στα χέρια τους έχουν περιέλθει ιδιωτικά αρχεία πολλών ακόμα διάσημων, μεταξύ των οποίων οι Bruce Springsteen, U2, Robert De Niro, Andrew Lloyd Webber, Sofia Vergara, Bette Midler, Mariah Carey, Barbara Streisand, Nicki Minaj, Mary J. Blige, Jessica Simpson, Run DMC, Cam Newton, Priyanka Chopra και Idina Menzel.

Το περιστατικό περιγράφεται πάντως ως τυχαία επίθεση. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου απειλούν να δημοσιεύσουν τα κλεμμένα δεδομένα, το αρχείο των οποίων ξεπερνά τα 767 gigabytes, ενώ η νομική εταιρία δηλώνει πως δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση.

 

Mε πληροφορίες από lifo

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved