Αυτό είναι ό,τι πιο ελκυστικό σε μια γυναίκα, αλλά και έναν άνδρα

POP UP TEAM
/
21 Μαΐου, 2020

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή συντρόφου φαίνεται να παίζει η μυρωδιά του σώματός του σύμφωνα με νέα έρευνα!

Από τα άτομα με παρόμοια μυρωδιά σώματος έλκονται συνήθως οι άνθρωποι σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Physiology & Behavior. Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Σκωτία, 30 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια που ήταν σε σχέση τουλάχιστον για έξι μήνες παρείχαν δύο διαφορετικά δείγματα σωματικών οσμών – με και χωρίς αποσμητικό σώματος.

Ακολούθως, από άλλους συμμετέχοντες, ζητήθηκε να μυρίσουν τα δείγματα και να αξιολογήσουν πόσο έμοιαζαν μεταξύ τους.

«Τα αποτελέσματα μάς δείχνουν μία προτίμηση σε συντρόφους με παρόμοια οσμή», σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης Δρ. Caroline Allen.

Η ίδια τάση ωστόσο, δεν παρατηρήθηκε στα δείγματα των ζευγαριών όταν είχαν χρησιμοποιήσει αποσμητικό, δείχνοντας πως οι φυσικές οσμές του σώματος είναι ο παράγοντας – κλειδί στο παιχνίδι της ελκυστικότητας.

Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης πόσο ευτυχισμένα έμοιαζαν με τη σχέση τους τα ζευγάρια διαπιστώνοντας ότι οι άνδρες, όσο πιο πολύ έμοιαζε η μυρωδιά του σώματός τους με εκείνη της συντρόφου τους, τόσο πιο χαρούμενοι ήταν.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να μην ασκούνται, να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με έντονες μυρωδιές και να κοιμούνται μόνοι τους, πράγματα που θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν την πραγματική τους μυρωδιά.

Η ερευνητική ομάδα κατάφερε να επικυρώσει τα ευρήματά προηγούμενων μελετών ότι τα αντισυλληπτικά χάπια θα μπορούσαν να μεταβάλουν την οσμή του σώματος και πιθανά να επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου.

 

Mε πληροφορίες από ygeiamou

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved