Τα βιβλία της εβδομάδας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗ
/
30 Αυγούστου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Ο Σεπτέμβρης είναι σχεδόν εδώ και πλέον βάζουμε τα κεφάλια μέσα. Κι όπως κάθε Σεπτέμβρης έτσι κι αυτός είναι η αρχή ουσιαστικά της χρονιάς μας – ένα reset αν θες. Γι αυτό βρήκαμε 3 βιβλία αυτοβελτίωσης για να ξεκινήσεις τη χρονιά σου ζεν και να ξεχωρίσεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα.

Τίτλος: Ανάμεσα σε ηλίθιους

Συγγραφέας:  Erikson Thomas

Μετάφραση: Σακκά Ανδριάνα

Εκδόσεις: Διόπτρα

Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα;Δεν είστε ο μόνος. Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας. Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους –οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς– και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του. Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάτε και τις πληροφορίες που μοιράζεστε. O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας. Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

Τίτλος:  Ένα τίποτα μπορεί να αλλάξει τα πάντα

Συγγραφέας: Clear James

Μετάφραση: Ναούμ Πάνυ

Εκδόσεις: Ιβίσκος

To διεθνές bestseller Atomic Habits που βρέθηκε αμέσως στην κορυφή και παραμένει εκεί ―έχοντας ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως― τώρα στα Ελληνικά!

Μικρά βήματα – Μεγάλες Αλλαγές

Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι μας, το βιβλίο αυτό μας αποκαλύπτει σίγουρες μεθόδους που θα μας απογειώσουν! Παραθέτοντας έγκυρα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, ο James Clear, ένας από τους διεθνώς κορυφαίους ειδικούς, μας μαθαίνει με ακρίβεια τις κατάλληλες στρατηγικές για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες, να ξεφορτωθούμε τις κακές και να κυριαρχούμε στη συμπεριφορά μας, ώστε να οδηγηθούμε σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται αληθινές ιστορίες που θα μας εμπνεύσουν:

«Χρυσοί Ολυμπιονίκες», βραβευμένοι καλλιτέχνες, κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, γιατροί που έσωσαν ζωές και διάσημοι κωμικοί, που όλοι ακολούθησαν τη στρατηγική των μικρών βημάτων για να διακριθούν στον τομέα τους και να κατακτήσουν την κορυφή.

Είτε είστε μια ομάδα που ονειρεύεται να πάρει το πρωτάθλημα, μια επιχείρηση που θέλει να κατακτήσει την αγορά, ένας επαγγελματίας πωλητής ή στέλεχος επιχειρήσεων, είτε απλώς ένα άτομο που επιθυμεί να κόψει το κάπνισμα, να χάσει βάρος, να μειώσει το άγχος του ή να επιτύχει οποιονδήποτε άλλον στόχο, το επαναστατικό αυτό βιβλίο θα αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πρόοδο και την επιτυχία.

Τίτλος: Η ψυχολογία του χρήματος

Συγγραφέας: Morgan Housel

Εκδόσεις: Ίριδα

Το να τα πηγαίνετε καλά με τα χρήματα δεν εξαρτάται απαραίτητα από τις γνώσεις που έχετε. Εξαρτάται από το πώς συμπεριφέρεστε. Και η συμπεριφορά είναι κάτι που δύσκολα διδάσκεται, ακόμα και σε πραγματικά έξυπνους ανθρώπους. Τα χρηματοοικονομικά – επενδύσεις, διαχείριση των δικών μας οικονομικών θεμάτων και επιχειρηματικές αποφάσεις – διδάσκονται συνήθως ως ένας κλάδος βασισμένος στα μαθηματικά, στον οποίο τα δεδομένα και οι τύποι μάς λένε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε. Στον πραγματικό κόσμο, όμως, οι άνθρωποι δεν παίρνουν χρηματοοικονομικές αποφάσεις πάνω από ένα υπολογιστικό φύλλο κάποιου  προγράμματος. Τις παίρνουν κατά τη διάρκεια ενός δείπνου ή μίας εταιρικής συνάντησης, όπου η προσωπική ιστορία του καθενός, η μοναδική του οπτική για τον κόσμο, ο εγωισμός, η υπερηφάνεια, η επίδραση της διαφήμισης και διάφορα άλλα παράταιρα κίνητρα μπερδεύονται μεταξύ τους.

Στο βιβλίο Η Ψυχολογία του Χρήματος, ο βραβευμένος συγγραφέας Morgan Housel μοιράζεται μαζί μας 19 σύντομες ιστορίες, που διερευνούν τους παράξενους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την έννοια του χρήματος και μας διδάσκει πώς να κατανοήσουμε καλύτερα ένα από τα σημαντικότερα θέματα σε αυτή τη ζωή.

Tags :

Μοιράσου το ...