Φώκιες τρέχουν να παίξουν με τον δύτη που τις επισκέπτεται επί 20 χρόνια

POP UP TEAM
/
21 Ιουλίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

O Ben Burville, γιατρός στο επάγγελμα αλλά και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Νιουκάσλ, έχει αναπτύξει μια ενδιαφέρουσα σχέση με τις άγριες φώκιες.

Ο Burnville βουτάει επί είκοσι χρόνια στην περιοχή των Farne Islands στο Northumberland στην Αγγλία για να συναντήσει τις γκρι φώκιες, του είδους Halichoerus grypus, που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή και οι οποίες φαίνεται να συμπεριφέρονται όμοια με κουτάβια που λαχταρούν την προσοχή. «Κάθε φορά που καταδύομαι έρχομαι σε επαφή μαζί τους. Με πλησιάζουν και με αγγίζουν.

Είναι μια μαγική στιγμή όπου αισθάνομαι ότι ο χρόνος σταματάει. Είναι δύσκολο να εκφράσω το συναίσθημά μου με λέξεις».

http://youtu.be/0Xv72Zw6tfA

«Έχω μπροστά μου αυτό το άγριο ζώο που ζυγίζει πάνω από 200 κιλά και όταν απλώνω το χέρι μου με πλησιάζει και μου πιάνει το χέρι κρατώντας το με το πτερύγιό του. Μου το σφίγγει λίγο και μετά σφίγγω κι εγώ το δικό του.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια περνάω αρκετή ώρα με αυτές τις φώκιες, ίσως περισσότερο χρόνο από κανέναν άλλον στον κόσμο, κι αυτό μου έχει δώσει την ευκαιρία να δω πράγματα που άλλοι άνθρωποι δεν είχαν την ευκαιρία να δουν.
Αυτές οι γκρι φώκιες κάνουν τόσες πολλές κινήσεις υποβρυχίως που δεν έχουν ιδωθεί ποτέ. Εμπιστεύομαι τις άγριες φώκιες κάτω από το νερό πιο πολύ από οποιοδήποτε κατοικίδιο σκυλί. Είναι πολύ τρυφερές κι έξυπνες. Ξέρουν να ξεχωρίζουν το σώμα μου από τον εξοπλισμό μου και πολλές φορές προσπαθούν να μου βγάλουν τη μάσκα ή την κουκούλα της καταδυτικής στολής αλλά δεν με τραυματίζουν ποτέ. Απλώς παίζουν μαζί μου. Το παιχνίδι είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής τους και προσπαθούν να με βάλουν κι εμένα στο παιχνίδι τους». 

«Δεν τις παρενοχλώ αλλά τις αφήνω να έρθουν εκείνες σε μένα. Δεν είναι pets αλλά άγρια ζώα» λέει ο ίδιος. 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved