Πώς θα γίνεις περισσότερο παραγωγικός χωρίς κόπο;

POP UP TEAM
/
26 Μαΐου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Οι συμβουλές των επιτυχημένων για παραγωγικότητα χωρίς κόπο.

Χρειάζεσαι μερικές συμβουλές για να πάρει… μπρος η παραγωγικότητά σου; Διάβασε παρακάτω.

 1. Εφαρμόζουν επιλεκτική τελειομανία                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 Το να είσαι τελειομανής δεν είναι απαραίτητα κακό – συχνά είναι ένα προσόν που εκτιμάται στους επαγγελματίες, λέει ο Dr. Pozen λέκτορας διοίκησης επιχειρήσεων στο Harvard Business School. Μπορεί όμως να σου γυρίσει μπούμερανγκ όταν είσαι τελειομανής με τα πράγματα που δεν είναι απαραίτητο να γίνονται τέλεια. Προσπάθησε στο μέλλον να κάνεις καλύτερες επιλογές ως προς το τι αξίζει την απόλυτη προσοχή και το χρόνο σου και τι όχι…

2. Είναι επιμελείς (αλλά όχι υπερβολικά)

Οι επιμελείς άνθρωποι -εκείνοι δηλαδή που είναι πειθαρχημένοι, αξιόπιστοι, οργανωμένοι και εστιασμένοι στο στόχο- είναι κάποιοι από τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους, λέει ο Adam Grant, καθηγητής management στο Wharton School στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και συγγραφέας του “Give and Take: A Revolutionary Approach to Success”. Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο όπου το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να μετατραπεί σε μειονέκτημα. Φρόντισε να δείχνεις την επιμέλεια και τα άλλα σου θετικά χαρακτηριστικά στις υποχρεώσεις όπου πραγματικά αξίζουν και μην σπαταλάς χρόνο και φαιά ουσία εκεί όπου μπορείς να ολοκληρώσεις μια εργασία απλά, εύκολα και γρήγορα.

3. Δεν πιέζονται για να «είναι παραγωγικοί»

«Αν ο στόχος σου είναι να είσαι παραγωγικός, μην εστιάζεις σε αυτό το στόχο», λέει ο Grant. «Δεν σε εμψυχώνει αρκετά. Ποιος ενθουσιάζεται με την καταναγκαστική σκέψη ότι πρέπει να τελειώσει άλλη μια υποχρέωση σήμερα; Αντίθετα, προτείνει να εμπνευστείς από το λόγο για τον οποίο θέλεις να ολοκληρώσεις μια ακόμη υποχρέωση, είτε αυτός είναι για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα, είτε για να φανείς πιο συνεπής στη δουλειά σου είτε για να στηρίξεις μια συνάδελφο που χρειάζεται βοήθεια».

 

Mε πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved