7 tips μακιγιάζ που θα δημιουργήσουν το τέλειο μαύρισμα

POP UP TEAM
/
12 Ιουνίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Για εσένα που δεν έχεις χρόνο ούτε για ένα μπάνιο, μένεις μακριά από τη θάλασσα ή απλά η επιδερμίδα σου αρνείται να σκουρύνει όσο κι αν κάθεσαι κάτω από τον ήλιο

Συμβουλές για να δημιουργήσεις το ιδανικό μαύρισμα μόνο με το μακιγιάζ

Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και τα social media να γεμίζουν με φωτογραφίες από παραλίες. Σύντομα οι δρόμοι θα γεμίσουν με μαυρισμένες γυναίκες και άντρες. Τι γίνεται, όμως, αν εσύ δεν έχεις χρόνο ούτε για ένα μπάνιο ή μένεις μακριά από τη θάλασσα ή πολύ απλά η επιδερμίδα σου αρνείται να σκουρύνει όσο κι αν κάθεσαι κάτω από τον ήλιο; Υπάρχει τρόπος να αποκτήσεις ένα υπέροχο μαύρισμα, χωρίς να «ψήσεις» το δέρμα σου. Πώς; Με τη βοήθεια του μακιγιάζ.

Tips μακιγιάζ που θα σου χαρίσουν ένα τέλειο μαύρισμα

1. Μην αλλάξεις foundation

Οι περισσότερες κάνουμε το λάθος να βάζουμε foundation σε πιο σκούρους τόνους από το δέρμα μας, ώστε να δείξουμε πιο μαυρισμένες. Ωστόσο, αυτό οδηγεί σε ένα αφύσικο αποτέλεσμα και πιθανώς σε διχρωμίες.

Η σωστή κίνηση είναι να αγοράσουμε ένα πιο σκούρο foundation, αλλά μόνο για να ρίξουμε μερικές σταγόνες του σε αυτό που χρησιμοποιούμε κανονικά. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο ταιριαστό στη δική μας επιδερμίδα, ενώ δεν θα φανεί απότομη η διαφορά στον υπόλοιπο κόσμο. Εφάρμοσέ το, αφότου βάλεις το κανονικό σου foundation, στα σημεία που συνήθως κάνουμε contouring, όπως τα ζυγωματικά, το μεσόφρυδο, το πιγούνι και η ράχη της μύτης.

2. Βάλε bronzer

Πάρε ένα μεγάλο πινέλο και «βούτα» το στο bronzer. Μην κάνεις το λάθος να το απλώσεις σε όλο το πρόσωπό σου. Εφάρμοσέ το μόνο σε εκείνα τα σημεία που φυσικά «χτυπάει» περισσότερο ο ήλιος και μαυρίζουν πιο πολύ. Ποια είναι αυτά; Τα ζυγωματικά μας, οι κρόταφοι και όλα τα «προεξέχοντα» σημεία του προσώπου, όπως η μύτη, το πιγούνι και το μέτωπο. Φυσικά τα τελευταία μπορεί να διαφέρουν ή να χρειάζονται λιγότερο ή περισσότερο bronzer ανάλογα τη δομή του προσώπου και τα πιο έντονα δικά σου χαρακτηριστικά.

3. Μην αντικαταστήσεις το ρουζ με το bronzer

Αν δεν θες να έχεις ένα εντελώς μονόχρωμο και flat αποτέλεσμα, βάλε το ρουζ στο «παιχνίδι». Κάτω από τα ζυγωματικά σου πέρνα ένα ρουζ σε θερμούς καφέ τόνους, για τα μήλα σου προτίμησε ένα ροζ ή ροδακινί ρουζ ανάλογα τα δικά σου χρώματα και γούστα και πρόσθεσε λίγο highlighter στην κορυφή των ζυγωματικών σου. Ιδανικά διάλεξε προϊόντα σε υγρή ή κρεμώδη μορφή, για να δώσουν μία μεγαλύτερη αίσθηση λάμψης.

4. Κράτα τα μάτια φυσικά

Ο στόχος όταν κάνεις ένα «μαυρισμένο» μακιγιάζ είναι να δίνεις την αίσθηση ότι μόλις γύρισες από την παραλία ή βρίσκεσαι σε μία κατάσταση χαλαρότητας καλοκαιρινών διακοπών. Αυτό σημαίνει ότι αναζητάς τη φυσικότητα. Δεν θέλεις, λοιπόν, υπερβολές στα μάτια ούτε με περίτεχνες γραμμές μολυβιού, ούτε με έντονα χρώματα. Προτίμησε μία σκιά έναν τόνο πιο κάτω από αυτόν της επιδερμίδας σου, ώστε όχι μόνο να φαίνεσαι φυσική, αλλά και να τονίζεις ακόμα περισσότερο το υπόλοιπο μακιγιάζ.

5. Μην ξεχάσεις το σώμα σου

Δεν είναι φυσιολογικό να είσαι μαυρισμένη από τον λαιμό και πάνω και από κάτω να είσαι κατάλευκη. Εφάρμοσε στο σώμα σου είτε ένα μέικ-απ σώματος, είτε ένα χρυσό λάδι σώματος. Μετά, με ένα highlighter, δώσε λάμψη ή στα καλάμια των ποδιών σου ή στο ντεκολτέ σου.

6. Βάλε χρώμα στα χείλη

Το κραγιόν ή το lip-gloss που θα επιλέξεις δεν θα δημιουργήσει κάποιο εφέ μαυρίσματος, αλλά θα βοηθήσει να υπερτονίσεις τη δουλειά που έχεις κάνει με το υπόλοιπο πρόσωπό σου. Οι κοραλί και ροζ αποχρώσεις θα σε βοηθήσουν να το καταφέρεις, ενώ θα σε βάλουν και στο (χρωματικό) πνεύμα του καλοκαιριού.

7. Φρόντισε τα νύχια σου

Κατά παρόμοιο τρόπο, σκοπός εδώ είναι να τονιστεί το υπόλοιπο μακιγιάζ. Μπορεί ένα λευκό μανό να σου φαίνεται πιο φυσικό και ταιριαστό, αλλά ένα σε κόκκινους ή κίτρινους τόνους θα κάνει το «μαύρισμά» σου τον πρωταγωνιστή.

 

Mε πληροφορίες από Lookmag

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved