Μύθοι για τους singles που πρέπει να καταρρίψουμε

©nik-um-unsplash
POP UP TEAM
/
21 Οκτωβρίου, 2024
/

Μοιράσου το ...

Είσαι μόν@; Σίγουρα έχεις πετύχει πολλούς έξυπνους στη ζωή σου που έρχονται και σου λένε «Κάτι πρέπει να πηγαίνει λάθος με εσένα». «Μήπως είμαι τρελ@; Μήπως τα έχω χαμένα;» σκέφτεσαι. Όχι είσαι μια χαρά κι αντίθετα τα χεις τετρακόσια, τουλάχιστον περισσότερο απ’ όσο οι άλλοι.

Έρευνες δείχνουν ότι άνθρωποι οι οποίοι επιλέγουν να είναι μόνοι τους πάνω από έναν χρόνο – ενώ είναι όντως «σχεσάκηδες» – είναι εκείνοι που τα έχουν καλύτερα με τον εαυτό τους και είναι περισσότερο επιλεκτικοί στο τι θέλουν. Με λίγα λόγια είναι η ελίτ! Πάμε όμως να δούμε τους κυριότερους μύθους που υπάρχουν γύρω από τους singles και να τους καταρρίψουμε.

Μόνος μου το πέρασα κι αυτό

Υπάρχει γενικότερα η πεποίθηση ότι νιώθουμε μοναξιά, ότι είμαστε αβοήθητοι, απεγνωσμένοι και κλαίμε αγκαλιά με το μαξιλάρι μας μέχρι να μας πάρει ο ύπνος. Όχι ιδιαίτερα – οκ, εκτός από τις δύσκολες μέρες αν είσαι γυναίκα. Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν την παρέα του εαυτού τους και είναι ικανοποιημένοι με την ανεξαρτησία και την ελευθερία.

Ότι πρέπει να υπάρχει διαθεσιμότητα

Συγγνώμη; Ειδικά αν είμαι single είναι η περίοδος που είμαι λιγότερο διαθέσιμη. Κι όταν έχουμε σχέση ξημεροβριαδιαζόμαστε με αυτή; Όχι! Υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνουμε από το να ξεροσταλιάζουμε αν θα στείλει ο Γιώργος.

Τα κονέ

Αυτή η μάστιγα των κονέ. Όλοι νομίζουν πως οι singles θέλουν οπωσδήποτε να βρουν την αγάπη και αρχίζουν από δω ο Μαθιός ο ξάδερφός μου, η φίλη μου η Έβελιν, ο έτσι μου και ο αλλιώς μου. Ρε! Καθίστε καλά!

Μισή καρδιά

Υπάρχει αυτή η λανθασμένη πεποίθηση πως οι singles είναι μισοί. Μέγα λάθος! Όσο μένεις μόνος σου και δουλεύεις σε υγιή πλαίσια με τον εαυτό σου τόσο περισσότερο ολοκληρώνεσαι σαν άτομο. Σε μια σχέση είναι καταστροφικό να μπαίνεις «μισός».

Σιχαίνονται τα ζευγάρια

Ναι ρε φίλε αν είστε από τους cringe καλά κάνουν! Αλλά γενικά είναι κάτι που δεν ισχύει. Δεν είναι υγιές να ζηλεύεις κάτι που δεν σε αφορά! Το ότι είναι κάποιος ελεύθερος δεν σημαίνει ότι είναι και επικριτικός!

Κάτι στραβό θα χεις

Αυτά τα έλεγαν κάτι θείες στα χωριά που πίστευαν ότι το να είσαι ανύπαντρος στα 25 σημαίνει ότι έχεις πρόβλημα και δε σε θέλει κανείς. Το λεγόμενο «μένεις στο ράφι». Οι άνθρωποι μπορεί να είναι ελεύθεροι για χίλιους δύο λόγους. Δεν έχει σχέση με την αξία και το πόσο ελκυστικός είναι κάποιος! Πολλοί είναι μόνοι γιατί πληγώθηκαν, άλλοι έχουν άλλες προτεραιότητες ή δεν έχουν βρει τον κατάλληλο. Σίγουρα όμως το να είσαι single δεν υποδηλώνει την αξία που έχεις σαν άτομο.

ΕΊΣΑΙ ΑΝΩΡΙΜ@

«Για να είναι μόν@ σίγουρα κάτι πάει λάθος». Δηλαδή η ωριμότητα ενός ανθρώπου εξαρτάται από την ύπαρξη ενός άλλου; Θα λολαθούμε εντελώς;

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας