5 ερωτήσεις στις οποίες που θα πρέπει να απαντάνε τα ευτυχισμένα ζευγάρια

POP UP TEAM
/
10 Νοεμβρίου, 2021

Ένα «τεστ» που πρέπει να κάνεις πριν το επόμενο βήμα, δηλαδή το γάμο.

Ζούμε κάτω από την ίδια στέγη, μοιραζόμαστε τις λεπτομέρειες της ζωής μας κι όμως είναι παράξενο το πόσο σπάνια τα ζευγάρια συζητάμε για το μέλλον μας.

Σε μια πρόσφατη μελέτη για λογαριασμό του Fidelity Investment, τέθηκε σε ζευγάρια μια σειρά ερωτήσεων προκειμένου να αξιολογηθεί πόσο συντονισμένοι είναι μεταξύ τους οι δύο σύντροφοι. Και ενώ το 72% απάντησε πως «επικοινωνούν εξαιρετικά», η αναλύτρια της Fidelity σχολιάζει πως η πλειοψηφία έδωσε πολύ διαφορετικές απαντήσεις σε βασικές ερωτήσεις οικονομικού περιεχομένου όταν τα δύο μέλη του ζευγαριού ρωτήθηκαν χωριστά.

Μάθε κι αυτό: Πώς να προετοιμάσεις τη σχέση σας για μωρό
Λοιπόν, εσύ πόσο συχνά συζητάς με τον αγαπημένο σου για τους στόχους και το τι σε εμπνέει στη ζωή σου; Οι ειδικοί απαριθμούν τις βασικές ερωτήσεις που θα πρέπει να θίγονται σε μια σοβαρή σχέση. Κλείσε την τηλεόραση και βάλε δυο ποτήρια κρασί.

Αυτές είναι οι πέντε ερωτήσεις που θα πρέπει να κάνει κάθε «ευτυχισμένο ζευγάρι» προτού αποφασίσει να προχωρήσει σε γάμο:

1. Πόσα χρήματα στην τράπεζα θα σε έκαναν ευτυχισμένη;

Με σχεδόν τα μισά από τα παντρεμένα ζευγάρια να μην μπορούν να πουν με ακρίβεια το μισθό του συντρόφου τους, είναι σαφές πως πρέπει να συζητάμε περισσότερο τα οικονομικά μας. Μάθε ποιοι είναι οι στόχοι αποταμίευσης του συντρόφου σου και πώς θα χρησιμοποιούσε αυτά τα χρήματα.

2. Πού βλέπεις τον εαυτό σου σε 10 χρόνια από τώρα;

Είναι εντυπωσιακό το πόσο σπάνια συζητούν τα ζευγάρια για τα μακροπρόθεσμα σχέδιά τους, όπως η συνταξιοδότηση. Ρώτησε το σύντροφό σου πού πιστεύει πως θα βρίσκεται η καριέρα του και πώς θα είναι η ζωή σας μετά από 10 χρόνια. Η απάντηση θα μπορούσε να σε εκπλήξει.

3. Ποιος είναι ο τελικός επαγγελματικός σου στόχος;

Αν έχεις σκοπό να ξεκινήσεις μια δική σου επιχείρηση ή να επιδιώξεις μια υψηλή θέση στην εταιρία σου, πιθανότατα θα χρειαστείς τη στήριξη του συντρόφου σου, οπότε έχει νόημα να κάνετε νωρίς μια τέτοια συζήτηση.

4. Θέλεις να ζήσεις στο εξωτερικό;

Είναι εύκολο να πάρεις μια μεγάλη απόφαση ζωής όταν είσαι μόνη, όταν όμως είσαι σε σχέση αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να λάβεις υπόψη τους στόχους και τα όνειρα του συντρόφου σου. Ρώτησέ τον πώς θα του φαινόταν η προοπτική να ζήσετε κάποια στιγμή σε άλλη χώρα ή γενικά την άποψή του για ταξίδια.

5. Πώς νιώθεις για τα παιδιά;

Προχώρησε τη συζήτηση πέρα απ’ το «ναι» ή το «όχι» και συζήτησε για τη δημιουργία μιας οικογένειας. Πόσα παιδιά θα θέλατε να κάνετε; Πού θέλετε να τα μεγαλώσετε;

 

Mε πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης