Μετά τα φαινόμενα του Αγίου Πνεύματος στη Μύκονο, ετοιμάζεται εφαρμογή για κινητά που θα σε ενημερώνει για το πού έχει συγκεντρωθεί πολύς κόσμος.

Μια εφαρμογή μέσω κινητών τηλεφώνων αναμένεται να χρησιμοποιηθεί στη Μύκονο, προκειμένου οι τουρίστες να ενημερώνονται για τον συνωστισμό πολιτών σε συγκεκριμένα μέρη. 

Όπως επισημαίνουν φορείς και καταστηματάρχες του νησιού, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έγιναν λάθη τα οποία θα πρέπει να μην επαναληφθούν όταν θα ανοίξουν οι πτήσεις και οι τουρίστες θα επισκέπτονται μαζικά το νησί. 

Παράλληλα, οι επιχειρηματίες της Μυκόνου σημειώνουν τον κίνδυνο που έχουν τα αυτοσχέδια πάρτι σε ενοικιαζόμενες βίλες του νησιού, στα οποία η τιμή εισόδου μπορεί να φτάσει και στα 500 ευρώ το άτομο, ανάλογα με τον dj που είναι καλεσμένος. 

Τονίζουν, μιλώντας στο Mega, ότι οι ίδιοι πληρώνουν φόρους, ενοίκια και ΦΠΑ, ενώ υπογραμμίζουν ότι σε αυτά τα πάρτι δεν τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Τέλος, έως τώρα έχουν γίνει μερικές κρατήσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες στη Μύκονο, ωστόσο αυτές μπορεί να είναι εικονικές.

 

Με πληροφορίες από Athens voice