Η κόρη της Κικής Δημουλά, Έλση, διαβάζει ποιήματα της μητέρας της

POP UP TEAM
/
15 Ιουνίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η Κική Δημουλά, είναι μία από τις σπουδαιότερες ποιήτριες που πέρασαν ποτέ από τα ελληνικά γράμματα. Πριν από περίπου 4 μήνες, στις 22 Φεβρουαρίου, η σημαντική ποιήτρια έφυγε από τη ζωή, μετά από σύντομη νοσηλεία, αφήνοντας πίσω της δυσαναπλήρωτο κενό στην ελληνική λογοτεχνία.

Με αφορμή τα γενέθλια της, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είχε ανεβάσαει στο YouTube δύο βίντεο γεμάτα από την ξεχωριστή, αναγνωρίσιμη ποίηση της. Σε αυτά βλέπουμε την κόρη της, Έλση, καθισμένη σε μία μπεζ πολυθρόνα, με φόντο ένα πορτραίτο της Κικής Δημουλά, να απαγγέλει τα αγαπημένα της ποιήματα από τις συλλογές της μητέρας της.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τιμά τη μνήμη της σπουδαίας ποιήτριας και ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Την ημέρα των γενεθλίων της (6 Ιουνίου 1931) η κόρη της, Έλση Δημουλά, επιλέγει και διαβάζει τα αγαπημένα της ποιήματα.

«Τρεις μήνες μετά το θάνατό της (22 Φεβρουαρίου 2020), είναι ακόμη οδυνηρή η απώλεια της Κικής Δημουλά, ενός ανθρώπου τόσο οικείου και αγαπητού, μιας δημιουργού που κατόρθωσε να δαμάσει το λόγο και να μιλά με λέξεις κοινές για τα μεγάλα. Η Κική Δημουλά θεωρείται η σημαντικότερη ποιήτρια της εποχής μας. Η βιωματική της ποίηση απλή και ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη, ξεπέρασε κάθε κατηγοριοποίηση και άγγιξε ένα ευρύ αναγνωστικό κοινό, ακόμη και ανθρώπους που δεν είχαν διαβάσει ποτέ ποίηση. Η κόρη της Έλση επέλεξε οκτώ ποιήματα από τέσσερις διαφορετικές ποιητικές συλλογές και δύο πεζά της κείμενα,» αναφέρεται στην περιγραφή κάτω από τα βίντεο που ανέβασε το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

http://youtu.be/ymA88gPmApk

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved