Το ένστικτο μας προειδοποιεί: 9 τρόποι για να προφυλάχθείς

POP UP TEAM
/
24 Ιουνίου, 2020

Μας στέλνει μηνύματα για να μας προφυλάξει ή να μας ενθαρρύνει!

Πολλοί από εμάς πιστεύουν βαθιά στη δύναμη του ενστίκτου, ακόμη και αν δεν είναι πάντα σε θέση να διακρίνουν. Δεν έχει σημασία, εάν ανήκεις στην κατηγορία ανθρώπων που εμπιστεύονται το ένστικτό τους ή είσαι λίγο πιο δύσπιστη με τον εαυτό σου, σημασία έχει πως αυτή η σημαντική ανθρώπινη δύναμη, είναι μία από τις πιο δραστικές μεθόδους άμυνας που διαθέτουμε. Ένας νοητός «φύλακας» άγγελος που βρίσκεται διαρκώς στο κατόπι μας!

Ακόμη και σε αυτούς που δεν δίνουν σημασία στο ένστικτο και δίνουν πάντα προτεραιότητα στη λογική, εκείνο συνεχίζει να τους στέλνει σημάδια που απλώς, δεν είναι σε θέση να ακούσουν. Αν όμως γνώριζαν τους τρόπους με τους οποίος αυτή η ανώτερη δύναμη, προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους, θα ήταν σε θέση να αποφύγουν πολλά εμπόδια και προβλήματα. Ωστόσο, αυτό που μόνο λίγοι γνωρίζουν, είναι πως την ίδια ακριβώς δουλειά, μπορεί να κάνει και ο οδηγός Καρμική Ερμηνεία Ωροσκοπίου! Το απόλυτο εγχειρίδιο για εμάς που θέλουμε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα, για τα ανεξήγητα και δυσνόητα γεγονότα που προκύπτουν στη ζωή μας. Συμπληρώνοντας μία σύντομη φόρμα, έχουμε στα χέρια μας έναν «πολύτιμο» τόμο, γεμάτο απαντήσεις που θα δώσουν ώθηση στην προσωπική μας εξέλιξη.

Σε κάθε περίπτωση, στο κείμενο που ακολουθούν, σου αποκαλύπτουμε και τους εννέα συνηθέστερους τρόπους, με τους οποίους το ένστικτο μας στέλνει τα δικά του μηνύματα!

1. Μέσω της μυρωδιάς

Δεν είναι λίγες οι φορές που άσχημα γεγονότα έχουν συνδεθεί με ενοχλητικές μυρωδιές! Κι όμως, μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά αρκεί να σκεφτείς πόσες δασικές εκτάσεις έχουν καταφέρει να σωθούν από κάποια πυρκαγιά, ακριβώς επειδή κάποιος έτυχε να έχει λίγο πιο οξυμένη όσφρηση και μεγαλύτερη παρατηρητικότητα.

2. Αντικείμενα που έχουν χαθεί

Αλήθεια, πόσες φορές σου έχει τύχει να ψάχνεις κάτι που έχεις χάσει για καιρό και τελικά να το βρίσκεις την πιο άσχετη στιγμή, όταν πια δεν το χρειάζεσαι; Κανείς δεν είπε πως το ένστικτό μας είναι… τέλειο, αλλά έστω και αργά, πάντα κάνει τη δουλειά του και μας οδηγεί μέσα από τα πιο απίθανα μονοπάτια, σε αντικείμενα ή και… ανθρώπους που έχουμε να δούμε καιρό.

3. Μας υπενθυμίζει το παρελθόν

Και με αυτόν τον τρόπο, προσπαθεί να μας θυμίσει λάθη που έχουμε κάνει, ώστε να μην χρειαστεί να τα επαναλάβουμε. Με άλλα λόγια, το ίδιο μας το ένστικτο γίνεται ο «καλός φίλος» που μας τα έλεγε, αλλά εμείς επιλέξαμε να μην τον ακούσουμε.

4. «Σπέρνει» την αμφιβολία

Την «καλή» αμφιβολία και όχι εκείνη που υποτιμά τον εαυτό μας. Προσπαθεί να μας βάλει «ψύλλους» στα αφτιά για μία σοβαρή απόφαση που σκοπεύουμε να πάρουμε, για ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο που έχουμε στα σκαριά. Έτσι, μας βοηθάει να αποφύγουμε καταστάσεις που στο τέλος θα μας πλήγωναν.

5. Μπαίνουν στα όνειρά μας

Είτε με τη μορφή κάποιου προσώπου, για το οποίο τρέφουμε βαθιά συναισθήματα, είτε μέσω ενός τοπίου που μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς. Αυτό συμβαίνει συνήθως, όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην πραγματική ζωή και το ασυνείδητο, αναζητά καταφύγιο για να «ξεκουραστεί» από τις σκέψεις.

6. Μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα

Μερικές φορές, ενώ έχει συμβεί κάτι αμελητέο και θεωρητικά ακίνδυνο, το μυαλό μας τείνει να σκέφτεται το χειρότερο δυνατό σενάριο, σχετικά με την εξέλιξη των πραγμάτων. Ναι, μπορεί αυτά που σκεφτόμαστε να θυμίζουν σενάριο σε sci fi ταινία, όμως η ζωή είναι αρκετά απρόβλεπτη και εμείς το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσέχουμε πολύ.

7. Η τακτική του Deja Vu

Όχι, δεν αναφερόμαστε στο δημοφιλές τραγούδι της Beyonce, αλλά σε αυτό το «παιχνίδι» του μυαλού, που είμαστε σίγουροι πως κάπως, κάπου, κάποτε, έχουμε ξαναζήσει την ίδια κατάσταση. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος, αν υπάρχει προηγούμενη ή επόμενη ζωή, όμως γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως η κατάσταση που «κάτι σου θυμίζει», μάλλον έχει πολλά κοινά με μία άσχημη ανάμνηση, που έχει αποθηκευτεί στα «συρτάρια» του μυαλού.

8. Απρόσμενες ανατριχίλες και τρέμουλο

Ή καλύτερα, όπως λένε και οι Αμερικάνοι «we got the creeps». Αυτές οι παράξενες ανατριχίλες που μας διαπερνούν, όταν βιώνουμε σε έντονο βαθμό το αίσθημα της απειλής και το σώμα μας ανοίγει τις… κεραίες και το ραντάρ, για να καταλάβει τι είναι αυτό που του προκαλεί τρόμο. Είναι αυτή η παράξενη αίσθηση, που μας κάνει να κοιτάμε πίσω μας όταν περπατάμε σε έναν σκοτεινό δρόμο μόνοι ή όταν βρισκόμαστε για πρώτη φορά σε μία ξένη χώρα. Μπορεί να γίνει αρκετά ενοχλητικό, ωστόσο δεν προμηνύει όλες τις φορές κάτι κακό.

 9. Προκαλεί…. απίθανες συναντήσεις

Πόσες φορές έχεις πει «Αν δεν είχα πάει από εκεί προς τα εκεί, δεν θα συναντούσα τον τάδε…»; Σίγουρα εκατοντάδες! Ήξερες όμως πως αυτός που παρακινεί τις συγκεκριμένες συναντήσεις δεν είναι κανένας άλλος εκτός από το ένστικτό σου; Ας ελπίσουμε μόνο, πως όλες αυτές οι περίπου προσχεδιασμένες συναντήσεις, θα οδηγήσουν σε μία απροσδόκητη αλλά ευχάριστη συνάντηση και όχι, σε δύο… γνωστούς που παριστάνουν τους άγνωστους.

 

Με πληροφορίες από astrology.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved