Mark Zuckerberg: 5 πράγματα που δείχνουν πόσο εξωφρενικά πλούσιος είναι

POP UP TEAM
/
16 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όλοι ξέρουμε ότι ο Mark Zuckerberg έχει πολλά χρήματα. Αυτά τα στοιχεία όμως θα σου δώσουν μια πιο καθαρή εικόνα για το πόσο πολλά είναι.

Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους κι όμως κάποιες φορές δεν καταφέρνουν να αποδώσουν τη συνολική εικόνα. Ο ιδιοκτήτης του Facebook, Mark Zuckerberg, για παράδειγμα, μόλις πρόσφατα έχασε σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του -όταν κολοσσοί όπως η Coca-Cola και η Starbucks ανακοίνωσαν ότι “παγώνουν” τη διαφήμισή τους στα social media για το προσεχές διάστημα. Κι όμως, εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη! Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που σπαταλούν χρήματα σε πολυτέλειες όπως ακριβά αυτοκίνητα και πως ζει με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του σαν μια απλώς εύπορη αμερικανική οικογένεια. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα έσοδά του είναι εξωφρενικά! Για να καταλάβεις πόσο πολύ, λάβε υπόψη τα εξής:

Μπορεί να ζει με ετήσιο μισθό ενός δολαρίου
Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, η θέση του ως CEO του Facebook του εξασφάλιζε κάτι λιγότερο από 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο. Το 2013 όμως έκανε μια αλλαγή στο καταστατικό της εταιρείας και όρισε ως μισθό για τον ίδιο το ποσό του ενός δολαρίου του χρόνο! Προφανώς, ποτέ δεν βασίστηκε στο μισθό του, αφού το κύριο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τις μετοχές του Facebook εκ των οποίων το 17% του ανήκουν.

Από το 2012, όταν το Facebook μπήκε στο Χρηματιστήριο, προσθέτει 9 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο στην περιουσία του
Με κέρδος 16 δισεκατομμύρια δολάρια, η εισαγωγή του Facebook στο Χρηματιστήριο έκανε το δεύτερο μεγαλύτερο άνοιγμα στην ιστορία. Έκτοτε, η μετοχή έχει ανέβει κατά 408% και η συνολική αξία της εταιρείας εκτιμάται στα 547 δισεκατομμύρια δολάρια.

Είναι ένας από τους 5 πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο
Και διατηρεί τη θέση του, ακόμα και τώρα μετά τα χρήματα που έχασε όταν σταμάτησαν κάποιες μεγάλες εταιρείες να διαφημίζονται στα social media. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, ο Mark Zuckerberg είναι ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Βγάζει σε 1,5 ώρα όσα κάποιος άλλος σε όλη τη ζωή του
Εάν διαιρέσουμε με το 8,760 (ο αριθμός των ωρών σε ένα χρόνο) με το 15 δισεκατομμύρια, που είναι κατά μέσο όρο τα ετήσια κέρδη του, διαπιστώνουμε ότι βγάζει σχεδόν 1,7 εκατομμύρια την ώρα. Κατά συνέπεια, μέσα σε λιγότερη από μιάμιση ώρα έχει κερδίσει 2,2 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που εκτιμάται ότι είναι τα συνολικά χρήματα που περνάνε από τα χέρια του μέσου Αμερικανού πτυχιούχου (ας μη μιλήσουμε για τους Έλληνες). Στο σημείο αυτό, να υπενθυμίσουμε ότι δεν είναι καν ένας Αμερικανός πτυχιούχος, καθώς παράτησε τη σχολή του στο τελευταίο έτος.

Η περιουσία του είναι μεγαλύτερη από το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της Ιορδανίας, της Νικαράγουα και της Τζαμάικα (μαζί)
Για την ιστορία, το ΑΕΠ της Ιορδανίας είναι 46,4 δισεκατομμύρια δολάρια, της Νικαράγουα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια και της Τζαμάικα 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

Με πληροφορίες από madame figaro

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved