Twitter: Θύματα χάκερ οι Έλον Μασκ, Ομπάμα, Γκέιτς και Apple

POP UP TEAM
/
16 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όπως και άλλοι διάσημοι, σε απάτη που τους εμφάνιζε να δημοσιεύουν μηνύματα για το bitcoin

Οι λογαριασμοί στο Twitter του Έλον Μασκ, του Μπιλ Γκέιτς, της Apple, του Μπάρακ Ομπάμα και άλλων προσωπικοτήτων έγιναν στόχος χάκερ
Ο λογαριασμός στο Twitter του Έλον Μασκ αλλά και άλλων διάσημων προσωπικοτήτων  παραβιάστηκε καθώς, την Τετάρτη  αναρτήθηκε μια ύποπτη δημοσίευση σε αυτούς τους λογαριασμούς που υποσχόταν οικονομικά κέρδη.  

Μεταξύ άλλων, στην εν λόγω περίεργη ανάρτηση που πλέον έχει διαγραφεί, αναφερόταν το εξής: «Αισθάνομαι ευγνώμων, διπλασιάζοντας όλες τις πληρωμές που αποστέλλονται στη διεύθυνση Bitcoin μου! Στέλνετε 1.000 δολάρια, σας στέλνω πίσω 2.000 δολάρια! Αυτό γίνεται μόνο για τα επόμενα 30 λεπτά».

musk

Στη συνέχεια, έγινε άλλη μια παρόμοια ανάρτηση, η οποία διεγράφη. Φυσικά, χρήστες του Twitter αντιλήφθηκαν άμεσα πως πρόκειται για χάκινγκ και προέτρεψαν άλλους να μη στείλουν χρήματα σε κάποια ψηφιακή διεύθυνση, υπενθυμίζοντας διάφορα προφίλ στα οποία δημοσιεύθηκε το ίδιο μήνυμα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση. Ένας από τους πιο προφανής «ενόχους» για επίθεση τέτοιου μεγέθους είναι η Βόρεια Κορέα, σχολιάζουν οι New York Times, που στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιήσει εκτενώς το Bitcoin. Ωστόσο η φύση της επίθεσης -«αποτελεσματική αλλά επίσης ερασιτεχνική», όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος- οδηγεί τις μυστικές υπηρεσίες στο συμπέρασμα πως πρόκειται περισσότερο για μεμονωμένο χάκερ, παρά για ολόκληρο έθνος.    

obama

Πέρα από τον ιδρυτή της Tesla, όπως φαίνεται, στόχος επίθεσης ήταν οι λογαριασμοί του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, του τέως Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, του τεχνολογικού κολοσσού της Apple και του Τζο Μπάιντεν μεταξύ άλλων. 

apple

Τo Twitter δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την επίθεση. 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved