Λέσβoς: Μια παραθαλάσσια δανειστική βιβλιοθήκη για χαλάρωση και γνώση το καλοκαίρι

POP UP TEAM
/
17 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Το βιβλιοπωλείο Madamaδι στο χωριό Μανταμάδος της Λέσβου τον χειμώνα που μας πέρασε πήρε μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, που έγινε γνωστή πέρα από τα όρια του ακριτικού νησιού:

Κάθε βράδυ, μετά το κλείσιμο του μαγαζιού, όποιος τηλεφωνούσε μπορούσε να ακούσει την αφήγηση ενός παραδοσιακού ρωσικού παραμυθιού, από τη συλλογή «Λαϊκά παραμύθια» του Alexander Afanasyev, με τίτλο «Το Σοφό Κορίτσι».

Τώρα το Madamaδι μάς παρουσίασε μια ακόμη ιδέα, η οποία μάλιστα δεν είναι καινούρια, καθώς εφαρμόζεται για 5η χρονιά: Μια παραθαλάσσια δανειστική βιβλιοθήκη, που άνοιξε στο Yalo Yalo Aspropotamos, στην ομώνυμη παραλία κοντά στον Μανταμάδο, και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τέλη Αυγούστου.

Μάλιστα σε μια γωνιά της υπάρχει και μια χρωματιστή μολυβοθήκη με οικολογικούς παιδικούς μαρκαδόρους και φύλλα χαρτιού, για τους μικρούς επισκέπτες της παραλίας που πριν ή μετά το παιχνίδι στην άμμο θέλουν να επιδοθούν στη ζωγραφική.

Όπως έγραψε το Madamaδι στο Facebook: «Ντινγκ ντονγκ! Ήρθε η ώρα να πάμε θάλασσα πάλι. Η δανειστική βιβλιοθήκη μας άνοιξε για 5η χρονιά και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και το τέλος Αυγούστου, για όλους, για κατοίκους ή επισκέπτες, κορίτσια ή αγόρια, σούπερ ήρωες ή φανταστικούς φίλους, με σωσίβιο ή μπρατσάκια, κάθε μέρα από το πρωί ως και τα βαθιά μεσάνυχτα. Όοοοολο το καλοκαίρι θα κάνουμε πλατς πλουτς διαβάζοντας βιβλία που μας αρέσουν κατά την παραμονή μας στο yalo που αγαπάμε».

 

Με πληροφορίες από womatoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved