Γιατρός στο Νεπάλ έχει αποκαταστήσει την όραση 130.000 άπορων

POP UP TEAM
/
18 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Καθώς μεγάλωνε σε ένα μικρό χωριό του Νεπάλ, είδε την οικογένειά του να αποδεκατίζεται από ασθένειες που θα μπορούσαν να θεραπευτούν άνετα από τη σύγχρονη ιατρική. Έτσι, ο Σάντουκ Ρούιτ αποφάσισε να γίνει ο γιατρός των φτωχών. Ως οφθαλμίατρος σήμερα, περιπλανιέται στην άκρη του κόσμου, σε οικισμούς που δεν τους έχει ο χάρτης, για να αποκαταστήσει την όραση των άπορων κατοίκων τους. «Το μεγαλύτερό μου ταξίδι ήταν επτά μέρες πεζοπορία μαζί με τα ιατρικά εργαλεία μου» θυμάται.

Διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Tilganga Institute of Ophthalmology στο Κατμαντού, υπάρχουν μέρες που το ωράριο εργασίας του επεκτείνεται στις 13 ώρες και στη διάρκεια των οποίων εξετάζει και θεραπεύει εκατοντάδες άτομα. Το Νεπάλ έχει τεράστιο ποσοστό τυφλών ανθρώπων και μια βασική αιτία τύφλωσης είναι ο καταρράκτης, που θεραπεύεται μόνο χειρουργικά. Ο Δρ Ρούιτ έχει καταφέρει μάλιστα να κατεβάσει το κόστος των ενδοφακών, που τοποθετούνται εσωτερικά του οφθαλμού, από τα 250-300 δολάρια σε κάτω από 3 δολάρια, επιτυγχάνοντας την κατασκευή τους στο Νεπάλ.

«Χτες ήταν τυφλοί, σήμερα βλέπουν. Έχω χειρουργήσει πάνω από 130.000 ασθενείς» λέει ο «οφθαλμίατρος των φτωχών» ο οποίος έχει εκπαιδεύσει, μαζί με την ομάδα του, 650 γιατρούς για να συνεχίσουν το έργο του. Ελπίζει ωστόσο η δράση του να δώσει το παράδειγμα και σε άλλα μέρη του κόσμου, οπουδήποτε υπάρχουν άνθρωποι που μαστίζονται από την ανέχεια.

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved