6 σημάδια ότι πρέπει να χωρίσεις την κολλητή σου

POP UP TEAM
/
23 Ιουλίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Δύσκολη απόφαση αλλά ίσως και απαραίτητη

6 σημάδια ότι μία φιλία μεταξύ κολλητών πρέπει να λήξει

Είναι μία από τις μεγάλες αλήθειες αυτής της ζωής πως οι φιλίες χρόνων μεταξύ δύο ατόμων συχνά απαιτούν περισσότερη προσοχή και έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις ερωτικές σχέσεις. Ένας φίλος ή φίλη θεωρείται πολύτιμος όταν βρίσκεται στην ζωή σου για πολλά χρόνια και μαζί έχετε περάσει αμέτρητες όμορφες και άσχημες στιγμές, ωριμάζοντας και μεγαλώνοντας σε κοινή πορεία. Παρόλα αυτά υπάρχουν και οι περιπτώσεις που η πάροδος του χρόνου φθείρει μία πλατωνική σχέση σε τέτοιο βαθμό που καλύτερα θα ήταν να λήξει και τα δύο μέλη να τραβήξουν διαφορετικά μονοπάτια. Δύσκολη απόφαση, στενάχωρη και μεγάλη, αλλά ίσως και απαραίτητη. Ιδού 6 σημάδια πως ήρθε η ώρα να χωρίσεις με την κολλητή σου:

1. Αντιμετωπίζεις την κάθε έξοδό σας σαν υποχρέωση

Εάν έχεις αρχίσει να σκέφτεσαι πως η συνάντηση με την φίλη σου είναι κάτι που πρέπει να γίνει μόνο και μόνο επειδή είστε κολλητές, χωρίς να έχεις ιδιαίτερη όρεξη να την δεις και να περάσετε χρόνο μαζί, τότε κάτι πηγαίνει λάθος. Αν επίσης αντιμετωπίζεις την κάθε σας κοινή εξόρμηση σαν υποχρέωση ή αγγαρεία, βαριέσαι να πας στο ραντεβού και αναρωτιέσαι σε πόση ώρα θα μπορέσεις να το λήξεις και να γυρίσεις σπίτι σου, τότε πάλι πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα. Ο χρόνος σου γενικά είναι πολύτιμος, επομένως είναι κρίμα να τον ξοδεύεις με άτομα και καταστάσεις που δεν σε κάνουν χαρούμενη. Επίσης, σκέψου να κάνεις μία παύση και να δεις πόσο συχνά θα σου ζητήσει εκείνη να κανονίσετε, χωρίς εσύ να πάρεις την πρωτοβουλία.

2. Έχεις διαρκή εκνευρισμό όποτε είστε μαζί

Τα πάντα στην συμπεριφορά της έχουν ξεκινήσει να σου σπάνε τα νεύρα. Από σημαντικά στοιχεία του χαρακτήρα της (όπως για παράδειγμα η αγένεια σε τρίτους ή τα συνεχή παράπονα) μέχρι και ασήμαντες λεπτομέρειες που δεν συνήθιζαν να σε ενοχλούν (όπως για παράδειγμα ο τρόπος που μασάει). Ας το σκεφτούμε πιο σφαιρικά το ζήτημα βρε παιδιά: αν έβγαινες ραντεβού με κάποιον και κάθε φορά που άνοιγε το στόμα του ήθελες να σηκωθείς να φύγεις, θα συνέχιζες να τον βλέπεις; Προφανώς και όχι. Γιατί λοιπόν να ανεχτείς κάτι τέτοιο από μία φίλη;

3. Η παρέα δεν την συμπαθεί

Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να την δικαιολογείς στον υπόλοιπο κοινωνικό σου περίγυρο για άσχημες συμπεριφορές και καταλαβαίνεις την αλλαγή στην διάθεσή τους κάθε φορά που αναφέρεις το όνομά της, ίσως πρέπει να ακούσεις τα καμπανάκια που χτυπάνε. Εφόσον τα άτομα που έχεις επιλέξει να έχεις στην ζωή σου φαίνονται όλα να μοιράζονται την ίδια αρνητική άποψη, μάλλον κάτι ξέρουν που εσύ αρνείσαι να δεις (αλλά υποψιάζεσαι).

4. Δεν έχετε κανένα κοινό

Μερικές φορές, δύο άτομα δένονται μεταξύ τους εξαιτίας παρόμοιων βάσεων, ενδιαφερόντων ή εμπειριών. Η συζήτηση δηλαδή ρέει χωρίς πρόβλημα αν εσύ και η κολλητή σου βρίσκεστε στην ίδια σχολή, στην ίδια δουλειά ή βλέπετε και οι δύο Naruto. Όταν όμως αυτά τα δεδομένα αλλάζουν και σιγά-σιγά οι ζωές σας προχωράνε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, μπορεί να ανακαλύψετε πως πλέον δεν έχετε τίποτα ουσιαστικό να μοιραστείτε.

5. Φοβάσαι να εκφραστείς όσο είσαι μαζί της

Αποφεύγεις να της αναφέρεις βαθύτερες σκέψεις ή προβληματισμούς, σκιπάρεις σημαντικά γεγονότα της καθημερινότητάς σου και δεν εμβαθύνεις σε οτιδήποτε σε απασχολεί, καθώς γνωρίζεις πως η αντίδρασή της θα είναι αρνητική σε όλα. Καταλήγετε έτσι να μιλάτε για ανούσια πράγματα μέχρι να τελειώσει ο καφές και να μπορέσεις να φύγεις. Αφού σε έχει εκνευρίσει τρεις-τέσσερις φορές. Κρίμα δεν είναι;

6. Φέρνει και δικές σου τοξικές συμπεριφορές στην επιφάνεια

Γενικά δεν πολυσυμπαθείς τον εαυτό σου όσο είστε μαζί. Μπορεί και εσύ να γίνεσαι πιο αγενής, πιο επιρρεπής σε καταχρήσεις που προσπαθείς να κόψεις, πιο οξύθυμη ή passive aggressive. Aν ένα άτομο σε προκαλεί να καταπιάνεσαι με συμπεριφορές για τις οποίες δεν είσαι περήφανη την επόμενη ημέρα, καλύτερα να απομακρυνθεί.

 

Με πληροφορίες από Lookmag

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved