Τζένη Καρέζη: Η άνιση μάχη με τον καρκίνο και η τελευταία της επιθυμία πριν φύγει από τη ζωή

POP UP TEAM
/
27 Ιουλίου, 2020

Η Τζένη Καρέζη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιανουάριο του 1934. Tο πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Καρπούζη. Χάραξε μια πολύ λαμπρή πορεία σε κινηματογράφο τόσο λαμπρή, που ακόμα και σήμερα οι ταινίες της όποτε προβάλλονται στην τηλεόραση επιλέγονται από πολλούς. 

Η μεγάλη αγάπη της ηθοποιού όμως ήταν το θέατρο, κάτι που δήλωνε και η ίδια έως το τέλος της ζωής της. Τη θεατρική χρονιά 1988-89 όταν έπαιζε τον «Βυσσινόκηπο» του Τσέχοφ, μαζί με τον σύζυγό της, Κώστα Καζάκο η Τζένη Καρέζη ”χτυπιέται” από την επάρατη νόσο Φεβρουάριος του ’88 και η Καρέζη διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας.

Οι παραστάσεις σταματούν και η μεγάλη ηθοποιός αναγκάζεται να κάνει εσπευσμένα το δύσκολο ταξίδι στο εξωτερικό για τις απαραίτητες εξετάσεις. όμως η Ελληνίδα σταρ δεν το έβαλε κάτω, μετά τον ”Βυσσινόκηπο” ανεβάζει και άλλη παράσταση το «Διαμάντια και Μπλουζ», την περίοδο 1990-1991.

Από την πρώτη στιγμή, η Τζένη Καρέζη είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασής της. Στάθηκε γενναία απέναντι στην αρρώστια της παρόλο αυτό όμως η μάχη ήταν άνιση με αποτέλεσμα στις 27 Ιουλίου 1992 να φύγει από τη ζωή, μετά από μία μεγάλη τετραετή μάχη με τον καρκίνο.

 tzeni karezi pic 2

Το γεγονός θανάτου της βύθισε στη θλίψη συγγενείς, φίλους, αλλά και πλήθος Ελλήνων θαυμαστών που την αγαπούσε και τη θαύμαζε.

«Θέλω να ζω με τους δικούς μου. Θέλω να κάνω τη λατρεμένη μου δουλειά. Θέλω να προσφέρω. Να αγαπώ και να με αγαπούν. Δεν χάνονται αυτά. Δεν πρέπει να χαθούν. Δεν θέλω να χαθούν. Και πάντα ελπίζω». Αυτή ήταν και η τελευταία της επιθυμία.

Στη μνήμη της ιδρύθηκε το ίδρυμα «Τζένη Καρέζη», με σκοπό την παρηγορητική αγωγή των ασθενών που πάσχουν από καρκίνο και χρόνιες καταληκτικές νόσους και τη με κάθε μέσο ανακούφισή τους από τον πόνο.

tzeni karezi pic 3

Δείτε ρεπορτάζ του Ant1 για την Τζένη Καρέζη, από το 2019: 

http://youtu.be/8XnB-aAU7vU

 

Με πληροφορίες από το enimerotiko

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved