Νόμος της Έλξης: 7 αποφθέγματα που θα σε βοηθήσουν να πραγματοποιήσεις τις ευχές σου

POP UP TEAM
/
2 Φεβρουαρίου, 2024

Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι κάτι καινούργιο. Όπως θα δείτε στα παρακάτω αποφθέγματα, οι άνθρωποι κατανοούσαν για αιώνες την δύναμη του. Η ενεργοποίηση αυτού του νόμου μπορεί να πραγματοποιήσει όλες σας τις ευχές.

Ο νόμος της έλξης είναι η κατανόηση του ότι μπορούμε να ελκύσουμε στην ζωή μας ότι σκεφτόμαστε και ότι εστιάζουμε. Μόλις το πιστέψουμε αληθινά, μπορούμε να ξεκινήσουμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες γύρω μας. Όπως δείχνουν και τα παρακάτω αποφθέγματα, αν βρεθούμε σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν- έχουμε την δύναμη να τις αλλάξουμε, απλώς με το να σκεφτούμε διαφορετικά.

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς εμποδίζουμε την ευτυχία μας με την αρνητική σκέψη. Αν δεν πιστέψουμε ότι μπορούμε να έχουμε την επιτυχία, την αγάπη, την ευτυχία και την αφθονία, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε. Συχνά έχουμε αρνητικές πεποιθήσεις που αναστέλλουν την ικανότητα να έχουμε ότι επιθυμούμε. Η απομάκρυνση αυτών των εμποδίων και η ανάπτυξη πεποιθήσεων που μας υποστηρίζουν αντί να μας σαμποτάρουν, μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας.

Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε στην ζωή σας, αν μπορείτε πρώτα να το φανταστείτε και να δημιουργήσετε ένα όραμα με το μάτι του μυαλού σας- είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να γίνει δικό σας.

Τέλος πάντων, μην θυμάστε συγκεκριμένα μόνο αυτό. Πολλοί σοφοί άνθρωποι έχουν πει το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς τρόπους, όπως μπορείτε να δείτε από τα παρακάτω αποφθέγματα για τον Νόμο της Έλξης.

Αποφθέγματα από την ιστορία

«Ότι είμαστε είναι το αποτέλεσμα της σκέψης που έχουμε» -Βούδας

Ο Βούδας ήταν από τους πρώτους που κατανόησε τον Νόμο της Έλξης. Ήξερε ότι η ανθρώπινη σκέψη είχε τη δύναμη να αλλάξει και να μεταμορφώσει τον κόσμο. Επίσης κατανόησε το ότι η διαδικασία για να διαχειριστούμε τις σκέψεις μας είναι ο μόνος τρόπος για να αφυπνιστούμε και να απελευθερωθούμε από τις αλυσίδες του εγωισμού. Όπως μπορούμε να δούμε από αυτό το απόφθεγμα, ότι δημιουργούμε κατά τη διάρκεια του χρόνου μας στην γη ξεκινά με τις σκέψεις μας.

«Είτε νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις είτε όχι, όπως και να έχει, έχεις δίκιο.» -Χένρυ Φόρντ

Ο Χένρυ Φόρντ γεννήθηκε το 1863 και παρά τις αποτυχίες, έγινε ο ιδρυτής της μεγάλης επιτυχημένης αυτοκινητοβιομηχανίας Φόρντ. Αυτό το απόφθεγμα δείχνει το ισχυρό αποτέλεσμα αυτού που πιστεύουμε για τον εαυτό μας.

Αν πιστεύουμε ότι ποτέ δε θα είμαστε πλούσιοι, ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι και αγαπητοί, θα αποδειχθούμε σωστοί. Αυτό συμβαίνει επειδή προβάλλουμε τόσο πολύ αρνητική ενέργεια και σκέψη στο σύμπαν. Και μαντέψτε- επιστρέφεται σε εμάς.

Είναι ένα τέλειο παράδειγμα της αυτό-εκπληρωμένης προφητείας. Ευτυχώς, ισχύει επίσης και το αντίθετο. Αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζωή αγάπης, ευτυχίας και αφθονίας, τότε μπορούμε.

Αποφθέγματα του νόμου της έλξης για την ενέργεια

«Όλα είναι ενέργεια. Είσαι ένας μαγνήτης ενέργειας, οπότε ηλεκτρικά ενεργοποιείς τα πάντα προς εσένα και ηλεκτρικά ενεργοποιείς τον εαυτό σου προς ότι επιθυμείς.» -Ρόντα Μπερν

Η Ρόντα Μπέρν, η συγγραφέας του βιβλίου “Το μυστικό” εξηγεί περαιτέρω το απόφθεγμα της. Ισχύει πως όλα είναι ενέργεια και επίσης είναι αλήθεια ότι κάθε σκέψη που έχουμε δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο. Η Μπέρν υποδεικνύει ότι οι ενέργειες έλκουν παρόμοιες ενέργειες, όπως ο μαγνήτης τα μέταλλα.

Οπότε, αν συνεχώς νιώθουμε καταθλιπτικοί, θυμωμένοι και ανικανοποίητοι, τότε δεν είναι περίεργο ότι θα προσελκύσουμε περισσότερα πράγματα που θα μας κάνουν να νιώσουμε καταθλιπτικοί, θυμωμένοι και ανικανοποίητοι.

«Όνειρα. Ξεκινούν στο όμορφο μυαλό σου. Σκέψου όμορφα πράγματα και θα εκδηλωθούν σε πράξεις επειδή το σώμα σου θα σε ακούσει. Πάντα το κάνει.» – Diana Rose Morcilla

Αυτό το απόφθεγμα μπορεί να μας δείξει την κατεύθυνση για να λάβουμε περισσότερα από αυτά που ευχόμαστε για την ζωή μας. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ονειρευτούμε μια καλύτερη ζωή. Είναι επίσης πολύ ευχάριστο να φανταζόμαστε όλα αυτά που θέλουμε να λάβουμε και να νιώσουμε την όμορφη αίσθηση που έρχεται από αυτά τα ευχάριστα όνειρα.

Το να αντισταθούμε στον πειρασμό να χαθούμε στις αρνητικές σκέψεις μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Ωστόσο, το να έχουμε λίγο χρόνο για να μπορούμε να ονειρευτούμε μερικά θετικά αποτελέσματα στην ζωή μας μπορεί τουλάχιστον να εξισορροπήσει αυτή την αρνητικότητα και να ξεκινήσει μια θετική σπείρα που θα αλλάξει την ζωή μας.

«Όταν αλλάζεις αυτό που πιστεύεις, αλλάζεις αυτό που κάνεις… και αυτό αλλάζει αυτό που λαμβάνεις.» – Odille Rault

Αυτό το απόφθεγμα μας φέρνει στον ρόλο της δράσης στον νόμο της έλξης. Πολλοί έχουν επισημάνει ότι απλώς το να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε ότι είμαστε πλούσιοι ή επιτυχημένοι είναι απίθανο να μην κάνει μεγάλη διαφορά. Χρειάζεται να δράσουμε. Αλλά εστιάζοντας στον νόμο της έλξης, η σκέψη μας αποδεικνύεται σωστή. Αυτό μας οδηγεί στο να πράξουμε διαφορετικά από ότι θα κάναμε αν ήμασταν γεμάτοι αρνητικότητα.

Το να πράξουμε με αυτοπεποίθηση και θετικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε όλα αυτά που θέλουμε από το να αντιδράμε σε αρνητικές καταστάσεις και να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα προβλήματα.

Αποφθέγματα του νόμου της έλξης για την αγάπη και την ευγνωμοσύνη

«Να είσαι ευγνώμων γι αυτά που έχεις. Θα καταλήξεις με περισσότερα. Αν συγκεντρωθείς σε αυτά που δεν έχεις, δεν θα έχεις ποτέ αρκετά.» – Oprah Winfrey

Αυτό το απλό απόφθεγμα μας υπενθυμίζει ακόμα μια ζωτική πτυχή του νόμου της έλξης- την ευγνωμοσύνη. Αν δεν εκτιμάμε όλα όσα έχουμε και αντιθέτως οδυρόμαστε γι αυτά που μας λείπουν, τότε μαντέψτε τι θα λάβουμε περισσότερο; Έλλειψη! Η αποστολή ενέργειας στο σύμπαν με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση θα προκαλέσει περισσότερα πράγματα να επιστραφούν σε εμάς για τα οποία θα είμαστε ευγνώμονες.

«Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τον Νόμο της Έλξης. Χρειάζεται να συνδεθούμε με τον πιο επιτυχημένο δίδυμο του, τον Νόμο της Γενναιοδωρίας. Και ακόμη να περιτυλιχθούμε με τον γονιό τους: τον Νόμο της Αγάπης.» -Steve Maraboli

Αυτό το απόφθεγμα μας οδηγεί στο να σκεφτούμε την μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου- την αγάπη. Η αγάπη έχει την δύναμη να διώχνει τον φόβο, το μίσος και τον θυμό. Έχει την ικανότητα να διαδίδει συμπόνια και φροντίδα στον κόσμο που την χρειάζεται.

Όταν την νιώθουμε, δεν υπάρχει χώρος στην καρδιά και στην ψυχή μας για να ριζώσουν αρνητικά συναισθήματα. Αν δεν κάνουμε τίποτα άλλο για να αλλάξουμε την ζωή μας, τότε το να νιώθουμε και να εκφράζουμε αγάπη θα είναι αρκετό για να μεταμορφώσουμε την πραγματικότητα μας.

Τελικές σκέψεις

Αυτά τα αποφθέγματα για τον νόμο της έλξης τον κάνουν να φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός. Αλλά υπάρχουν πραγματικά σωστοί λόγοι για να αφήσουμε την αρνητική σκέψη και να εστιάσουμε στα θετικά συναισθήματα όπως την ευγνωμοσύνη και την αγάπη. Οι έρευνες στην Θετική Ψυχολογία έχουν δείξει πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο χαρούμενη ζωή.

Επιπλέον, η ιδέα του να οραματιστούμε κάτι ώστε να το κάνουμε να συμβεί έχει μελετηθεί. Οι αθλητικοί ψυχολόγοι, συγκεκριμένα, πιστεύουν στην ενθάρρυνση των αθλητών με το να οραματιστούν το αποτέλεσμα που θέλουν. Έχουν κάνει πειράματα που αποδεικνύουν πως οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου «φλέγονται» όταν φαντάζονται κάτι σαν να το έχουν βιώσει πραγματικά.

Οπότε ίσως, βασικότερα, ο νόμος της έλξης είναι απλώς ο νόμος της πρακτικής. Και με την εξάσκηση και την προετοιμασία για την επιτυχία, είναι περισσότερο πιθανό να τον πραγματοποιήσουμε.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved