Βικτόρια Χίσλοπ: Έλαβε ελληνική ιθαγένεια και ευχαριστεί όλους τους Έλληνες

POP UP TEAM
/
4 Αυγούστου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ευχαριστεί όλους τους φίλους της σε Ελλάδα και Κρήτη – Το μεγάλο ευχαριστώ

Τον ενθουσιασμό της εξέφρασε με μια επιστολή που απευθύνει προς τους συμπατριώτες της πλέον Έλληνες η Βικτόρια Χίσλοπ.

Γράφει η δημοφιλής συγγραφέας: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με τίμησε με την ελληνική ιθαγένεια. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη και σπουδαία τιμή.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους μου τους φίλους στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη για όλα όσα έκαναν και τα οποία οδήγησαν σ’ αυτή την ευτυχισμένη και σημαντική στιγμή της ζωής μου. Επιβεβαιώνεται η πολύ ιδιαίτερη σχέση και αγάπη που έχω γι’ αυτή τη χώρα.

Το να με καλωσορίσουν και να με αποδεχτούν – επίσημα – ως Ελληνίδα ήταν ένα όνειρο για μένα. Και έφτασε η στιγμή που έγινε πραγματικότητα.

Τους πιο θερμούς χαιρετισμούς μου.” Βικτόρια Χίσλοπ

tonisihisl

Μια Βρετανίδα με την καρδιά της στην Ελλάδα
Η Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφήθηκε Εληνίδα πριν λίγες ημέρες. Η συγγραφέας, έγινε ιδιαίτερα γνωστή στη χώρα μας από το βιβλίο της “Το Νησί”. Έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού. Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

“Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου”, αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η “παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας” μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η “ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού”, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ποια είναι η Βικτόρια Χίσλοπ

Η Βικτόρια Χίσλοπ είναι βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος, η οποία είναι κυρίως γνωστή για το μυθιστόρημά της ‘Το νησί’,το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. Το 2005 εξέδωσε το πρώτο της μυθιστόρημα, Το Νησί (The Island). Η επιτυχία του βιβλίου έκανε τους παραγωγούς του Χόλιγουντ να ζητήσουν τα δικαιώματα για τη δημιουργία μιας ταινίας. Σύμφωνα με την ίδια, αρνήθηκε να επιτρέψει στο Χόλιγουντ να δραματοποιήσει το βιβλίο της (παρά την παχυλή αναμενόμενη αμοιβή) και επέλεξε να παραχωρήσει (έναντι πολύ ισχνότερης αμοιβής) τα δικαιώματα στον ελληνικό τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τη δημιουργία της ομώνυμης σειράς που σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Το βιβλίο έχει κυκλοφορήσει σε 23 ακόμη χώρες και σήμερα περιλαμβάνεται στη λίστα των πιο επιτυχημένων μυθιστορημάτων διεθνώς, ενώ κατατάχθηκε ανάμεσα στα 100 βιβλία που καθόρισαν τη δεκαετία.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved