H απίστευτη περιπέτεια ενός σκύλου: Ταξίδεψε 10.000 μίλια για να επανενωθεί με τους ιδιοκτήτες του

POP UP TEAM
/
4 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η απίστευτη περιπέτεια ενός μικρόσωμου σκύλου που αποκλείστηκε στις ΗΠΑ και ταξίδεψε στην Αυστραλία μέσω Νέας Ζηλανδίας

Σχεδόν 10.000 μίλια χρειάστηκε να διανύσει η Pipsqueak, ένας μικροσκοπικός σκύλος, για να ενωθεί ξανά με την οικογένεια του που την υιοθέτησε, καθώς είχε αποκλειστεί στη Νότια Καρολίνα, λόγω κορωνοϊού.

 Η Pipsqueak εγκλωβίστηκε στη Νότια Καρολίνα κατά την κορύφωση της πανδημίας όταν οι ιδιοκτήτες της κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τον περίπλου της Γης, που πραγματοποιούσαν με ιστιοπλοϊκό σκάφος και να επιστρέψουν στην Αυστραλία. Με τα σύνορα να κλείνουν, η Zoe και ο Guy Eilbeck, μαζί με τους γιους τους, Cam και Max, είχαν λιγότερο από 48 ώρες για να μαζέψουν τα πράγματά τους αφού έδεσαν το σκάφος τους στο λιμάνι του Hilton Head Island.

Εξαιτίας των αυστηρών κανονισμών για την εισαγωγή ζώων, που έχει θεσπίσει η Αυστραλία, ο σκύλος της οικογένειας, δεν μπορούσε να ταξιδέψει μαζί τους. Το γεγονός αυτό δεν τους προβλημάτισε, καθώς, όπως πίστευαν, θα μπορούσαν να γυρίσουν σύντομα και να συνεχίζουν το ταξίδι τους. Η Zoe τηλεφώνησε σε κάποιους φίλους της και κανόνισε να φιλοξενήσουν την Pip. Η οικογένεια την αποχαιρέτησε με την ελπίδα πως θα την έβλεπε ξανά σε έξι εβδομάδες. Αλλά τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Η οικογένεια υιοθέτησε την Pipsqueak το 2018, στη Μεσίνα της Σικελίας και ενώ πραγματοποιούσαν το τετραετές τους ταξίδι. Ο σκύλος προσαρμόστηκε γρήγορα στη ζωή του σκάφους και απολάμβανε την καθημερινότητα μαζί τους. Η Zoe αναφέρει πως γνώριζε ότι η μεταφορά του σκύλου στην Αυστραλία θα ήταν δύσκολη λόγω της αυστηρής νομοθεσίας. Η Pip, για να μπορέσει να ζήσει στην Αυστραλία, θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα δέκα ημερών.

 Όταν έφτασε εκείνη η στιγμή η οικογένεια προγραμμάτιζε να πετάξει μαζί της από το Βανουάτου στο Νότιο Ειρηνικό, ένα σχετικά σύντομο ταξίδι ως το Σίδνεϊ. Αλλά το σχέδιο δεν έμελλε να υλοποιηθεί. Καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν η οικογένεια των ιστιοπλόων αποφάσισαν να κατευθυνθούν προς τη Νότια Καρολίνα για να βρουν ένα ασφαλές λιμάνι για το σκάφος τους, αλλά και για την Pipsqueak.

Στις 27 Μαρτίου η Zoe νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και οδήγησε για οκτώ ώρες ώστε να παραδώσει τον σκύλο της οικογένειας στη φίλη τους Lynn Williams, πριν πετάξουν για το Σίδνεϊ. «Από εκεί που η Pipsqueak ζούσε σε ένα ιστιοπλοϊκό πλέον έζησε σε μία φάρμα με βίσονες», αναφέρει γελώντας η Zoe. Δυστυχώς, η Williams, ιδιοκτήτρια δύο ακόμα σκυλιών δεν μπορούσε να κρατήσει για πολύ την Pip. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα πέρασε – κατόπιν αγγελίας – στα χέρια της Ellen Steinberg.

Καθώς η αγγελία έλεγε ελάχιστα για το πώς η Pipsqueak ξέμεινε στη Νότια Καρολίνα, η Steinberg σχημάτισε λάθος εικόνα για τους ιδιοκτήτες της. «Είχα ακούσει πως μία οικογένεια που ζούσε σε ένα σκάφος εγκατέλειψαν τον σκύλο τους και πέταξαν στην Αυστραλία» αναφέρει προσθέτοντας πως αμέσως απέκτησε αρνητική εικόνα για την οικογένεια των ιστιοπλόων. «Αλλά μόλις τους μίλησα διαπίστωσα πως δεν θα μπορούσαν να την προσέξουν περισσότερο», αναφέρει.

Ενώ η Steinberg φρόντιζε την Pip, η Zoe ξύπναγε κάθε εργάσιμη ημέρα στις 04:00 για να διεκπεραιώσει την ατελείωτη γραφειοκρατία που χρειάζεται για την εισαγωγή ενός σκύλου από τις ΗΠΑ στην Αυστραλία, καθώς ενημερωνόταν για το σκυλί της μέσω βιντεοκλήσεων και μηνυμάτων. Παράλληλα η Zoe φρόντιζε να ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της Pip όπου είχε πλέον αποκτήσει τους δικούς της οπαδούς. Σύντομα έγινε σαφές ότι δεν θα ήταν εφικτό για την οικογένεια να επιστρέψει στις ΗΠΑ λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών για τον κορωνοϊό. Η Pip θα έπρεπε να ταξιδέψει μόνη της.

 

View this post on Instagram

Ugh! STILL stuck in Melbourne, as anticipated by some. Pip’s missed ANOTHER flight today and the Mel Qantas terminal remains closed. But in the meantime she’s going National! Here’s a teaser video for the article in tomorrow’s Sun Herald about Pip’s journey to date. Today she continues to enjoy the comfort and attention of the cousins in Melbourne while the rest of us continue to keep trying to get her home to Sydney. It’s been 134 days since we last saw her and 22 days since she left @insteinbergram @staceyhopegreen and @mhyoung83 in the USA. Hurry up home, Pip! #adventuredog #smh #bringpiphome #goingnational #covidrefugee #stillwaiting #melbournelockdown #noplansjustoptions

A post shared by No Plans Just Options (@noplans.justoptions) on

Η γραφειοκρατία έγινε ακόμη πιο περίπλοκη λόγω της πανδημίας. «Για να εξάγεις ένα σκύλο από της ΗΠΑ, πρέπει να διαπιστωθεί πως η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και πως έχει κάνει συγκεκριμένες εξετάσεις για τη λύσσα. Παράλληλα η Steinberg έπρεπε να επισκέπτεται συχνά τον τοπικό κτηνίατρο, με την Pip, για τα απαραίτητα έγγραφα, τους εμβολιασμούς και της εξετάσεις αίματος. Μόλις έλαβαν επιτέλους άδεια εισαγωγής για την Αυστραλία, η Qantas, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστραλίας, ανακοίνωσε πως δεν μεταφέρει πια σκύλους στην χώρα.

Μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, η Zoe ανακάλυψε πως η Pip θα μπορούσε να ενωθεί και πάλι με την οικογένεια μέσω Νέας Ζηλανδίας. H Pip θα έπρεπε να πετάξει όμως από το Λος Άντζελες στο Όκλαντ με την εταιρεία μεταφοράς κατοικίδιων ζώων Jetpets. Αλλά και πάλι, η Pip έπρεπε πρώτα να ταξιδέψει από τη Βόρεια Καρολίνα στο Λος Άντζελες. Πολλοί αερομεταφορείς των ΗΠΑ δεν επιτρέπουν την αποστολή κατοικίδιων ζώων από το Μάιο έως τον Σεπτέμβριο, τους πιο ζεστούς μήνες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

Με αυτά τα δεδομένα η Zoe αποφάσισε να δημοσιεύσει ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Απάντησε η Melissa Young μια εργαζόμενη ενός φιλοζωικού σωματείου. Αφού βεβαιώθηκε ότι η Pip ένιωθε άνετα μαζί της, πέταξαν, αλλάζοντας δύο πτήσεις, στο Λος Άντζελες. Εκεί η Pip παραδόθηκε στην Jetpets και πλέον ταξίδεψε με προορισμό το Όκλαντ όπου και έφτασε στις 23 Ιουλίου. Παρέμεινε μία ημέρα σε καραντίνα και στη συνέχεια πέταξε για Μελβούρνη όπου μπήκε σε καραντίνα για άλλες δέκα ημέρες. Τελικά η Pip έφτασε στο Σίδνεϊ στις 11 Αυγούστου, και συναντήθηκε με την οικογένεια πέντε μήνες αφότου είχαν αποχωριστεί.

«Ο μεγαλύτερος φόβος μας ήταν ότι δεν θα μας θυμόταν μετά από τόσο καιρό», λέει η Zoe. «Τα παιδιά ανησυχούσαν τόσο πολύ που πήραν ένα χοτ ντογκ το έτριψαν στα χέρια τους. Και τότε αυτός ο μικροσκοπικός σκύλος βγήκε έξω περπατώντας. Όταν άκουσε τις φωνές μας, ήρθε στα χέρια μας. Ήταν εκπληκτικό που την είχαμε πίσω μετά από τόσο καιρό».

 

Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη που έχει πίσω το μέλος του «πληρώματος» της.

 «Θα ταξιδέψουμε ξανά»

 Η οικογένεια έχει μετακομίσει, σε ένα νησί στις βόρειες παραλίες του Σίδνεϊ, προκειμένου να συνεχίσει τον «θαλασσινό τρόπο ζωής» και τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο. Ταξιδεύουν στα νερά της χώρας με μικρό αλιευτικό σκάφος από αλουμίνιο. Σύμφωνα με την Zoe αρέσει στην Pip γιατί «στην καρδιά της παραμένει καραβόσκυλο».

 Αν μπορούσαν να συνέχιζαν το ταξίδι τους, η Zoe πιστεύει ότι τώρα θα ήταν στην Γαλλική Πολυνησία ή εν πλω προς τα Φίτζι. Ωστόσο, το σκάφος τους, που ονομάζεται No Plans Just Options, παραμένει αγκυροβολημένο στο ίδιο μέρος που το άφησαν τον Μάρτιο. Η οικογένεια έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να το φέρει πίσω στην Αυστραλία, η οποία παραμένει κλειστή για τους ταξιδιώτες.

 Το σκάφος βρίσκεται προς πώληση και πλέον επικεντρώνονται στο να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη νέα τους ζωή στην Αυστραλία. «Αυτή είναι η επόμενη περιπέτειά μας», λέει η Zoe, τονίζοντας ότι οι περιορισμοί ταξιδιού και οι υποχρεωτικές καραντίνες έχουν κάνει τη διεθνή ιστιοπλοΐα «αργή και δύσκολη».

 «Θα ταξιδέψουμε σε λίγα χρόνια», προσθέτει. Η οικογένεια έχει διατηρήσει επαφή με όλους τους φροντιστές της Pip, οι οποίοι συνεχίζουν να παρακολουθούν τις περιπέτειες της μέσω του Instagram. «Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει φίλους για όλη μας τη ζωή», λέει η Steinberg. «Ήταν μια πραγματικά υπέροχη ιστορία για να γίνεις μέρος της. Ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πολύ τρομακτικής περιόδου στον κόσμο για τους περισσότερους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved