Απόρριψη: 4 τρόποι για να την ξεπεράσεις

POP UP TEAM
/
30 Ιουνίου, 2022
/

Μοιράσου το ...

Χιλιάδες τραγούδια έχουν γραφτεί για τον πόνο που έρχεται με την απόρριψη. Είναι φυσικό να φοβάστε να τραυματιστείτε και να θέλετε να κάνετε τα πάντα για να το αποφύγετε, αλλά ο φόβος της απόρριψης μπορεί να σας κάνει να χάσετε πολλές υπέροχες εμπειρίες στις σχέσεις ή στην καριέρα σας. Ευτυχώς, μπορείτε να λάβετε μέτρα για να απελευθερώσετε τον εαυτό σας από τους φόβους σας και να αγκαλιάσετε τη ζωή.

Θυμηθείτε ότι η απόρριψη συμβαίνει σε όλους

Είναι ένα γεγονός της ζωής που δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, γιατί συμβαίνει σε όλους. Οι φίλοι μπορεί με τον καιρό να απομακρυνθούν, οι σχέσεις μπορεί να αλλάξουν και άνθρωποι στους οποίους έχετε επενδύσει μπορεί να σας απορρίψουν. Όμως υπενθυμίζοντάς σας ότι τα πράγματα δεν θα εμφανίζονται πάντα όπως θέλετε, ίσως να σας βοηθήσει και ο φόβος της απόρριψης να σας φανεί λιγότερο τρομακτικός.

Ίσως κάτι συνέβη στην παιδική ή ενήλικη ζωή σας και εσείς ασυνείδητα αναπτύξατε φόβο απόρριψης, για να μην το ξανασυμβεί ποτέ. Ίσως αυτό που πραγματικά φοβάστε είναι η αποτυχία ή η μοναξιά. Προσπαθήστε να καταλάβετε τη βασική αιτία, ώστε να μπορείτε να βρείτε πιο υγιεινούς τρόπους για να το επεξεργαστείτε.

Αντιμετωπίστε τον φόβο σας

Ίσως να σκέφτεστε ότι δεν θα απορριφθείτε αν δεν βρεθείτε ποτέ εκεί έξω. Αυτό είναι αλήθεια, αλλά μάντεψε τι; Δεν πρόκειται να πετύχετε κάποια από τα πράγματα που θέλετε. Σας αξίζει να είστε χαρούμενοι. Για αυτό προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας.

Δείτε την απόρριψη σαν ένα μάθημα

Πείτε ότι αφήνετε τον εαυτό σας να μπει σε μια σχέση και στη συνέχεια τελειώνει ή κάνετε αίτηση για δουλειά, αλλά δεν την παίρνετε. Πρόκειται να πληγωθείτε, αλλά αυτή η εμπειρία πιθανότατα θα σας διδάξει κάτι.

Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Είναι εύκολο να κατηγορήσετε τον εαυτό σας αφού βιώσατε την απόρριψη, να θεωρήσετε ότι ήταν δικό σας λάθος. Αντί να επικρίνετε και να μισείτε τον εαυτό σας, δοκιμάστε να τον αγκαλιάσετε και να τον αγαπήσετε περισσότερο.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved