Ο άντρας που έχτισε ένα ολόκληρο χωριό αποκλειστικά και μόνο από πλαστικά μπουκάλια

POP UP TEAM
/
18 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Με πολλή εφευρετικότητα και ακόμα μεγαλύτερη όρεξη, ο Καναδός Robert Bezeau έβαλε σαν στόχο κάτι που μοιάζει εξωπραγματικό, ακόμα και ακατόρθωτο. Να χτίσει ένα ολόκληρο χωριό από πλαστικά μπουκάλια.

Ο Καναδός που ζει στο νησί Colón στο αρχιπέλαγος Bocas Del Toro του Παναμά κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο χρησιμοποιημένα μπουκάλια, καθαρίζοντας τις θάλασσες και δημιουργώντας από άχρηστα απορρύματα κάτι εντελώς καινούργιο.

Ο Bezeau σχεδίασε ο ίδιος τα σπίτια, έτσι ώστε οι τοίχοι να είναι κατασκευασμένοι από πλαστικές φιάλες γεμάτες με αέρα, τοποθετημένες σε πλαίσιο φτιαγμένο από συρματόσχοινα και στη συνέχεια καλυμμένες με στόκο. Τα μπουκάλια χρησιμεύουν ως μόνωση στο ζεστό κλίμα της περιοχής, ενώ θα μπορούσαν να αποδειχθούν σωτήρια σε περίπτωση τσουνάμι γιατί επιπλέουν.

http://youtu.be/vNqhcc4biMQ 

Ο Bezeau παραδέχεται ότι είναι μια τρελή ιδέα, αλλά απαραίτητη καθώς ότι οι τεράστιες ποσότητες πλαστικού δεν ανακυκλώνονται και ως εκ τούτου καταλήγουν στους ωκεανούς. Πάντως ήδη ένα νεαρό ζευγάρι ετοιμάζεται να μετακομίσει στο καινούργιο πλαστικό του σπίτι.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved