Kυτταρίτιδα: 4 τροφές που σε βοηθάνε να την καταπολεμήσεις

POP UP TEAM
/
21 Σεπτεμβρίου, 2020

To 80% έως το 90% των γυναικών μπορεί να εμφανίσει κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Και παρόλο που υπάρχουν πολλοί ιατρικοί τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας, όπως η θεραπεία με λέιζερ ή η χειρουργική επέμβαση, η αλήθεια είναι ότι όλα είναι είτε επώδυνα είτε απαιτούν χρόνο και είναι ακριβά.

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταπολεμήσεις αυτά τα ενοχλητικά λακκάκια είναι να επενδύσεις σε μια θρεπτική και υγιεινή διατροφή που θα ωφελήσει ολόκληρο το σώμα σου.

Και εμείς είμαστε εδώ για να σου πούμε ποια τρόφιμα μπορεί να σε βοηθήσουν στην καταπολέμηση αυτής της «φλούδας πορτοκαλιού» του δέρματος.

Μαύρη σοκολάτα

Γιατί λειτουργεί: Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά.

Τι κάνει: Τα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν τη διάσπαση του λίπους που συμβάλλει στην κυτταρίτιδα. Η μαύρη σοκολάτα υποστηρίζει το καρδιαγγειακό σύστημα και ενεργοποιεί τη ροή του αίματος, βοηθώντας στη μείωση των βαθουλωμάτων.

Πιπέρι καγιέν

Γιατί λειτουργεί: Το πιπέρι καγιέν ενεργοποιεί τους μηχανισμούς καύσης λίπους του σώματος.

Τι κάνει: Το πιπέρι καγιέν εξαλείφει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στα λιπώδη κύτταρα κάτω από το δέρμα και προκαλούν κυτταρίτιδα. Μπορεί να βοηθήσει στην αναδόμηση του υγιούς ιστού που κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λείο. Το πιπέρι καγιέν περιέχει επίσης βιταμίνη Β6 που βοηθά στην αποκατάσταση και τον εμπλουτισμό του συνδετικού ιστού.

Σκόρδο

Γιατί λειτουργεί: Το σκόρδο αυξάνει τη ροή και την κυκλοφορία του αίματος.

Τι κάνει: Το σκόρδο χρησιμοποιείται αποτελεσματικά για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και συμβάλλει επίσης στη θεραπεία του δέρματος και της κυτταρίτιδας. Μια δίαιτα πλούσια σε σκόρδο μπορεί να βοηθήσει το σώμα να καθαριστεί από τις τοξίνες που προκαλούν τη λεγόμενη «φλούδα πορτοκαλιού».

Κινόα

Γιατί λειτουργεί: Η κινόα βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό της κυτταρίτιδας.

Τι κάνει: Η κινόα βοηθά στην καύση του υπερβολικού λίπους στο σώμα και μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση λιποκυττάρων. Τα μέταλλα της κινόα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύουν το δέρμα και βελτιώνουν την ελαστικότητα στην επιφάνεια του δέρματος.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved