Χωριό στην Ινδία φυτεύει 111 δέντρα κάθε φορά που γεννιέται ένα κορίτσι

POP UP TEAM
/
23 Σεπτεμβρίου, 2020

Μπορεί στις περισσότερες περιοχές της Ινδίας τα κορίτσια να θεωρούνται ανεπιθύμητα μέχρι τις μέρες μας, ωστόσο, σε ένα μικρό χωρίο στην επαρχία Ρατζαστάν, στο Πιπλάντρι, κάθε φορά που ένα κοριτσάκι έρχεται στον κόσμο είναι αληθινή γιορτή.

Οι κάτοικοι του χωριού μάχονται με τον δικό τους τρόπο ενάντια στην προκατάληψη που διαχωρίζει τα κορίτσια από τα αγόρια και επιμένουν να γιορτάζουν μεγαλειωδώς την γέννηση των κοριτσιών τους. Φυτεύοντας 111 δέντρα προς τιμήν κάθε μικρού κοριτσιού που βλέπει το φως του ήλιου στον Πιπλάντρι. 

Το πρωτότυπο τελετουργικό ξεκίνησε όταν ο Shyam Sunder Paliwal έχασε την έφηβη κόρη του, την Kiran, και φύτεψε ένα δέντρο προς τιμήν της. Σήμερα, ηγείται μιας προσπάθειας σκοπός της οποίας είναι να διασφαλίσει ότι τα κορίτσια του Πιπλάντρι προστατεύονται αλλά και εκπαιδεύονται, ώστε μεγαλώνοντας να γίνουν ανεξάρτητες και αυτάρκεις γυναίκες.

Τα δέντρα που φυτεύονται δεν ομορφαίνουν μόνο το χωριό αλλά αποτελούν τα σύμβολα μιας πολιτιστικής, περιβαλλοντικής και πολιτικής επανάστασης που συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο.

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved