5 τρόποι για να προσελκύσεις την αγάπη στη ζωή σου

POP UP TEAM
/
7 Νοεμβρίου, 2022

Βάλε την αγάπη στη ζωή σου σε πρώτο πλάνο. Πώς μπορείς να την προσελκύσεις;

Ο Gary Chapman στο βιβλίο του The five love languages, εξηγεί πως μέσα από τα λόγια επιβεβαίωσης, τις πράξεις, τις ευγενικές παροχές, τον ποιοτικό χρόνο και την φυσική αφή μπορεί κανείς να προσεγγίσει με διαφορετικούς τρόπους την αγάπη. Ολοκληρωμένος είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τα προσφέρει όλα.

Η ενέργεια της αγάπης
Αυτό που θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις είναι πως γεννηθήκαμε για να προσφέρουμε αγάπη. Όταν ακούς να μιλάνε για τη «δύναμη της αγάπης», δεν είναι απαραίτητο να σκέφτεσαι για μεταφυσικά πράγματα, αλλά αντιθέτως η αγάπη επηρεάζει την ψυχολογία, και όπως αποδεικνύεται σε δεκάδες έρευνες η καλή ψυχολογία συντελεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην βελτίωση ακόμα και πολύ σοβαρών ασθενειών. Αν προσφέρεις λοιπόν αγάπη, αυτή η ενέργεια που περικλείει είναι ένας μαγνήτης της ευτυχίας, της ευφορίας, της θετικής ενέργειας.

Απάλλαξε τον εαυτό σου από παράλογες απαιτήσεις και προσδοκίες
Οι προσδοκίες αναφορικά με το «πώς πρέπει να σ’αγαπάει ο άλλος», ή «πώς πρέπει να είναι η αγάπη», μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα δυσαρέσκειας και απόγνωσης. Αντίθετα, θα σε βοηθήσει πολύ αν αποδεχτείς ότι διαφορετικοί άνθρωποι δείχνουν με διαφορετικό τρόπο την αγάπη τους.

Ευγνωμοσύνη
Η δύναμη της ευγνωμοσύνης, αυτού του απόλυτα θετικού συναισθήματος θα φέρει και θετικό πρόσημο στη ζωή σου. Ότι σκεφτόμαστε, αυτό είμαστε, αυτό έλκουμε. Το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης, είναι από αυτά που καλλιεργούνται. Αντί να επικεντρώνεσαι σε αυτά που δεν έχεις, επικεντρώσου σε αυτά που έχεις.

Προτεινόμενες ασκήσεις για να προσελκύσεις την αγάπη
Για την επόμενη εβδομάδα, κάθε πρωί με το που θα ξυπνάς, και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς, προσπάθησε να βρίσκεις τουλάχιστον ένα λόγο για τον οποίο νιώθεις ευγνωμοσύνη. Προσπάθησε πάντα να τονίζεις και το «γιατί» είσαι ευγνώμων.

Καν’ το πιο εύκολο για τους άλλους να εκφράσουν την αγάπη τους. Φτιάξε μία λίστα με 5 μικρά πράγματα που σε πλημμυρίζουν με συναισθήματα αγάπης, και μοιράσου αυτή τη λίστα με το σύντροφό σου και τους αγαπημένους σου.

Aντί να φτιάχνεις λίστες με όλα αυτά που πρέπει να κάνεις, φτιάξε μια λίστα με το τί είδους άνθρωπος θέλεις να είσαι κάθε μέρα.

Η αγάπη είναι μόλις μερικά βήματα έξω από την πόρτα σου…

 

Με πληροφορίες από shape

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved