Θέλεις καλύτερη επικοινωνία στη σχέση σου; Αυτοί είναι οι 5 απλοί τρόποι για να την πετύχεις

POP UP TEAM
/
30 Σεπτεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η επικοινωνία είναι το σημαντικότερο πράγμα σε μια σχέση και έχει να κάνει με την έκφραση του εαυτού σoυ με έναν υγιή τρόπο, με το να ακούς τον σύντροφο σου όταν κάνει το ίδιο για σένα και να επεξεργάζεσαι μέσα σου αυτά που έχει να πει το άλλο άτομο.

Ακολουθούν 5 συμβουλές που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις καλύτερη επικοινωνία στη σχέση σoυ:

1. Κάνε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις

Η επικοινωνία δεν είναι μόνο να μιλάς για την καθημερινότητα του άλλου και να λες τι πρέπει να φάτε για μεσημεριανό. Πρέπει να μπαίνεις σε πιο βαθιές ερωτήσεις και να γνωρίσεις αυτό το άτομο όσο καλύτερα μπορείς.

Υπάρχουν τρόποι να το κάνεις αυτό. Για παράδειγμα, αντί να κάνεις ερωτήσεις του τύπου «Ήταν καλή η μέρα σου» όπου οι απαντήσεις είναι «ναι» ή «όχι», δοκίμασε να κάνεις ανοιχτού τύπου ερωτήσεις όπως «Πώς ήταν η μέρα σου»; Μπορεί να απαντήσει με μια σύντομη απάντηση («καλή», «ωραία», «τα ίδια»), αλλά η υποβολή πιο ανοιχτών ερωτήσεων του δίνει την ευκαιρία να μοιραστεί περισσότερα μαζί σου.

2. Παρατήρησε τις εκφράσεις του

Εάν ο σύντροφός σου λέει «η μέρα μου ήταν μια χαρά», αλλά ο τόνος της φωνής του δεν το επιβεβαιώνει, γιατί είναι αναστατωμένος ή θυμωμένος, τότε μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο που νιώθει αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να το πει. Η επικοινωνία δεν αφορά μόνο τις λέξεις που λέμε, αλλά και τον τρόπο που τις λέμε. Ο τόνος μας και η στάση μας δείχνουν πολύ περισσότερα από τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα μας. Και ειλικρινά είναι μια ικανότητα να μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτές τις μη λεκτικές ενδείξεις. Κοίτα τις εκφράσεις του προσώπου του, τα χέρια του (τρέμει / είναι νευρικός;), τη γλώσσα του σώματός του (σε κοιτάει στα μάτια, σταυρώνει τα χέρια του) και άκουσε τον τόνο της φωνής του.

3. Μην προσπαθείς να διαβάσεις το μυαλό του

Μερικές φορές μπορείς να καταλάβεις μόνο κοιτάζοντας κάποιον τι μπορεί να αισθάνεται. Δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνουμε αυτό και ας το παραδεχτούμε: όσο και αν θέλουμε να διαβάσουμε το μυαλό του άλλου, δεν μπορούμε. Έτσι, εάν δεν είσαι σίγουρη τι αισθάνεται ο σύντροφός σου, ρώτησέ τον.

Εάν είσαι αυτή που κρατάς μέσα σου πράγματα και περιμένεις από το σύντροφό σου να διαβάσει το μυαλό σου, καλό είναι να εκτιμήσεις το γεγονός ότι ο σύντροφός σου κάνει μια προσπάθεια ρωτώντας σε αντί να αγνοήσει το πρόβλημα.

4. Οι συζητήσεις είναι μια αμφίδρομη οδός

Καθώς μιλάς με τον σύντροφό σου, μέτρα πόσες φορές λες «Εγώ», «Εσύ» ή «Εμείς». Εάν η συνομιλία αφορά κυρίως τον εαυτό σου, δεν είναι πραγματικά συνομιλία. Θυμήσου ότι πρέπει να κάνεις ερωτήσεις σχετικά με το πώς αισθάνεται ο άλλος, ποιες είναι οι σκέψεις του και τι του συμβαίνει.

5. Πες του τι χρειάζεσαι από αυτόν

Κανείς από εμάς δεν μπορεί να διαβάσει τη σκέψη, επομένως είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να ενημερώνεις τον σύντροφό σου, ώστε να βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος. Το να μιλάς με ευθύ τρόπο για αυτό που χρειάζεσαι μπορεί να διορθώσει μια εσφαλμένη επικοινωνία ή το άγχος και σε μια δεδομένη κατάσταση. Ενημερώνοντάς τον εκ των προτέρων, ίσως μπορείς να αποτρέψεις εκείνες τις περιττές διαφωνίες που προκαλούνται από εσφαλμένη επικοινωνία.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved