Eυτυχισμένα ζευγάρια: Αυτές είναι οι συμπεριφορές που αποφεύγουν

POP UP TEAM
/
2 Οκτωβρίου, 2020

Μήπως πέφτεις σε μια από αυτές τις παγίδες;

Καμία σχέση δεν είναι ίδια: η κάθε μία αποτελείται από τους δικούς της ξεχωριστούς κανόνες και κώδικες επικοινωνίας. Παρ’όλα αυτά, υπάρχουν μερικές συμπεριφορές που κάνουν κακό σε κάθε σχέση και αποτελούν παγίδες για πολλά ζευγάρια.

Ο ψυχοθεραπευτής Jodee Virgo μιλάει για τις τρεις τοξικές συμπεριφορές που τα ευτυχισμένα ζευγάρια με υγιείς σχέσεις αποφεύγουν:

Εκφράζουν τις επιθυμίες τους
Όπως λέει ο Virgo, τα υγιή ζευγάρια εκφράζουν ξεκάθαρα ο ένας στον άλλο τις επιθυμίες τους, χωρίς να περιμένουν να “διαβαστεί” το μυαλό τους. Μην ξεχνάς άλλωσε πως η ουσιαστική επικοινωνία είναι ένα από τα βασικότερα συστατικά κάθε σχέσης.

Δεν εστιάζουν στα αρνητικά
“Αν συνειδητοποιήσεις πως γενικά τείνεις να σκέφτεσαι υπερβολικά τα αρνητικά στοιχεία της σχέσης σου, αντί για τα θετικά, μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς αν είναι υγιής”, αναφέρει ο Virgo. Τα καλά νέα πάντως, είναι πως αφού το συνειδητοποιήσεις, η κατάσταση δεν είναι καταδικασμένη – μπορείς να επαναφέρεις τη θετική ενέργεια αφιερώνοντας ποιοτικό χρόνο στο σύντροφό σου και κάνοντας μικρές πράξεις αγάπης”.

Δεν αποφεύγουν τα δύσκολα θέματα
Αποφεύγοντας να αντιμετωπίσεις τα δύσκολα ζητήματα που αφορούν τη σχέση σου, της κάνεις κακό μακροπρόθεσμα. Όπως λέει ο Virgo, όταν προκύψει ένα πρόβλημα, είναι σημαντικό να το αντιμετωπίσετε με ειλικρίνεια και να διαχειριστείτε τις συνέπειες.

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved