Τα δυο μικρά κορίτσια που τους έταξαν ένα καλύτερο αύριο, αλλά τα οδήγησαν στην πορνεία

POP UP TEAM
/
5 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Αυτή είναι η συγκλονιστική ιστορία δύο έφηβων κοριτσιών. Της Sayeda και της Anjali, που έζησαν τα πρώτα χρόνια της ζωής της εκατοντάδες μίλια μακριά η μία από την άλλη, αλλά που τελικά η ζωή της ένωσε με τον πιο άσχημο, τον πιο απάνθρωπο τρόπο. 

Αυτή την ανατριχιαστική ιστορία, αλλά και την ιστορία εκατοντάδων, χιλιάδων ακόμα έφηβων κοριτσιών που οδηγούνται βίαια σε μεγάλα σκλαβοπάζαρα βιώνοντας από νωρίς την φρίκη, προσπαθεί να αφηγηθεί ένα νέο ντοκιμαντέρ του National Geographic που προκάλεσε σάλο στη διεθνή κοινή γνώμη με τις αλήθειες που φέρνει στην επιφάνεια.

Η μεγάλη έρευνα του τεράστιου, ταξιδιωτικού δικτύου έχει τον τίτλο «Stolen Lives» («Κλεμμένες Ζωές», στα ελληνικά) και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι πίσω από την κυκλοφορία της μοναδικό της σκοπό έχει να ταρακουνήσει τον αναγνώστη και να αναγκάσει κάθε κυβέρνηση, κάθε διεθνή οργανισμό να κινηματοποιηθεί άμεσα ενάντια στην παιδική πορνεία. 

Ο τίτλος του εκτενάστατου άρθρου που φιλοξενείται στις σελίδες του τελευταίου τεύχους του μεγάλου περιοδικού είναι σαφής: «Ελπίζουμε αυτή η ιστορία να σας τρομοκρατήσει». Πράγματι τα όσα διαβάζει κανείς τις γραμμές του National Geographic είναι οτιδήποτε άλλο παρά ευχάριστα. Είναι αποτρόπαια και σκληρά.

Η μεγάλη έρευνα του τεράστιου, ταξιδιωτικού δικτύου έχει τον τίτλο «Stolen Lives» («Κλεμμένες Ζωές», στα ελληνικά) και όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι πίσω από την κυκλοφορία της μοναδικό της σκοπό έχει να ταρακουνήσει τον αναγνώστη και να αναγκάσει κάθε κυβέρνηση, κάθε διεθνή οργανισμό να κινηματοποιηθεί άμεσα ενάντια στην παιδική πορνεία.

Και τα δύο κορίτσια, οι απεγνωσμένες πρωταγωνίστριες αυτής της ιστορίας μεγάλωσαν με παρόμοιο τρόπο. Παιδιά πολύ φτωχών οικογενειών σε χώρες του τρίτου κόσμου, περνούσαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους μόνες καθώς οι γονείς τους ήταν απόντες, αναζητώντας συνεχώς τρόπους για να κερδίσουν χρήματα για τις οικογένειες τους. Μία λάθος γνωριμία, ένας άνθρωπος που τους υποσχέθηκε μία καλύτερη ζωή και ένα λίγο ομορφότερο αύριο, αλλά έβλεπε στα μάτια τους μοναχά το κέρδος, τις οδήγησαν στο χειρότερο είδος φυλακής που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο δημιουργός του «Stolen Lives», Yudhijit Bhattacharjee, καμία χώρα του πλανήτη δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει γλιτώσει τελείως από τη μάστιγα της παιδικής σκλαβιάς. Παρόλα αυτά η Ινδία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε μία από τις τραγικότερες καταστάσεις που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους.

Συγκεκριμένα μόνο μέσα στο 2017 «8.178 παιδιά αναφέρθηκαν ως εξαφανισμένα από τη Δυτική Βεγγάλη, σχεδόν ένα όγδοο του συνόλου της Ινδίας εκείνο το έτος. Ένας σημαντικός αριθμός κοριτσιών μεταξύ αυτών πωλήθηκε σχεδόν σίγουρα σε πορνεία της ευρύτερης περιοχής», γράφει ο Bhattacharjee και συνεχίζει: «Η εικόνα μπορεί να είναι χειρότερη για το Μπαγκλαντές: σύμφωνα με μια κυβερνητική εκτίμηση, 50.000 κορίτσια διακινούνται έξω από τη χώρα, στην Ινδία ή μέσω της Ινδίας κάθε χρόνο».

Επειδή, όμως, οι αριθμοί γενικώς, ακόμη και τώρα μπορεί να μη λένε πολλά στους αναγνώστες, ο Bhattacharjee εστιάζει στις προσωπικές ιστορίες δύο κοριτσιών από τη Βεγγάλη, της Sayeda και της Anjali. Οι υποτιθέμενοι φίλοι τους, τα εξαπάτησαν και στο τέλος οι δυο τους κατέληξαν σε πορνείο όπου πωλούνταν για σεξ έως και 20 φορές την ημέρα. Τα κορίτσια ξυλοκοπήθηκαν άγρια αμέτρητες φορές, όσες φορές δηλαδή επιχείρησαν να αντισταθούν.

Την καταγραφή αυτών των δύο φρικτών παράλληλων ιστοριών την οφείλουμε τόσο στον Bhattacharjee – συνεργάτη του National Geographic που ξεκίνησε την καριέρα του καλύπτοντας το έγκλημα στην Καλκούτ – και τη Smita Sharma, μία φωτορεπόρτερ με έδρα το Δελχί, που τεκμηριώνει φωτογραφικά τη θηριωδία εναντίον αυτών των δύο κοριτσιών και χιλιάδων ακόμη παιδιών εκεί.

Πλέον, οι επικεφαλής της ιστορικής έκδοσης ελπίζουν ότι αυτό το ρεπορτάζ θα είναι η αρχή του τέλους στην απερίγραπτη οδύνη χιλιάδων παιδιών που βλέπουν τις ζωές τους να «υποκλέπτονται» κυριολεκτικά από τους βαρόνους του τράφικινγκ.

Μπορεί να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Με πληροφορίες από το National Geographic

Tags :

Μοιράσου το ...

Τα δημοφιλή της εβδομάδας