Θωμαΐς Ανδρούτσου: «Μετά τις κρίσεις πανικού μού υποσχέθηκα ότι θα ακούω το ένστικτό μου, το οποίο μού ουρλιάζει»

POP UP TEAM
/
9 Οκτωβρίου, 2020

Η Θωμαΐς Ανδρούτσου έδωσε μια «διαφορετική» τηλεοπτική συνέντευξη στη Νάντια Κοντοεώργη και το Φλερτ, εστιάζοντας στις κρίσεις πανικού από τις οποίες υπέφερε στο παρελθόν, αλλά και στη μέθοδο Breathwork, που τη βοήθησε να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της, να αρχίσει να ζει με λιγότερο φόβο και άγχος και να κάνει καλύτερες επιλογές.

Όλα άρχισαν όταν «παρατήρησα ότι έκανα έναν κύκλο και έφτανα στο ίδιο σημείο. Συνειδητοποίησα ότι είναι κάτι τόσο βαθύ που με “λερώνει”. Βρέθηκα σε μια συνθήκη που το ένστικτό μου μού μίλησε τόσο δυνατά, που το εξέφρασα δυνατά, σε μια εργασία. Στην τρίτη μέρα λέω δυνατά, χωρίς να το καταλάβω: “Εγώ από εδώ πρέπει να φύγω”. Και δεν το έκανα. Και όλο αυτό μου πήρε έξι μήνες. Εκεί με ξαναεπισκέφτηκαν οι κρίσεις πανικού. Είναι ένα καμπανάκι για τον ανθρώπινο οργανισμό, ότι σε κάτι δεν μου φέρομαι σωστά, δεν με σέβομαι, δεν με εκτιμώ και πολλά άλλα. Εκεί λοιπόν συνειδητοποίησα για πρώτη φορά και υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα ακούω πιστά το ένστικτό μου, το οποίο όχι μου μιλάει, μου ουρλιάζει. Και εγώ με όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου, τα άγχη, τις ανασφάλειες, όλα αυτά που ζούμε, δεν το ακούω, ενώ είναι τόσο καθαρό».

«Εκεί με ξαναεπισκέφτηκαν οι κρίσεις πανικού. Είναι ένα καμπανάκι για τον ανθρώπινο οργανισμό, ότι σε κάτι δεν μου φέρομαι σωστά»

Η ηθοποιός άρχισε λοιπόν να αναζητά πρακτικές για να βοηθήσει τον εαυτό της. Έμαθε, όπως υποστηρίζει στη Νάντια Κοντογεώργη, ότι το 5% του εγκεφάλου μας είναι συνειδητό και το 95% υποσυνείδητο, όπου έχουμε γράψει μια «κασέτα» μέχρι τα επτά μας χρόνια. «Ένα μεγάλο κομμάτι του προγραμματισμού ζει στο υποσυνείδητό μας και το συναντάμε στην καθημερινότητά μας με συμπεριφορές, αντιδράσεις, συναισθήματα που ξέρουμε ότι δεν μας ωφελούν. Μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με αυτό τον προγραμματισμό, να τον αναγνωρίσουμε, να μάθουμε καλύτερα τον εαυτό μας και να κάνουμε καλύτερες επιλογές» ισχυρίζεται η Ανδρούτσου. 

Η ίδια ανακάλυψε λοιπόν ότι η μέθοδος που της ταιριάζει ονομάζεται Breathwork, εργασία με την αναπνοή ή «συνειδητή αναπνοή απελευθέρωσης τραυμάτων». Ήρθε σε επαφή με αυτήν μέσα από το Νεοζηλανδό δάσκαλο Πολ Τζόουνς, όπως αφηγείται στο «Φλερτ», και άρχισε να χρησιμοποιεί, για χρονικά διαστήματα της μίας ώρας, μια αναπνοή διαφορετική από εκείνη που χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της, τροφοδοτώντας τον οργανισμό της με περισσότερο οξυγόνο και «αλλάζοντας την ισορροπία του με το διοξείδιο του άνθρακα στον εγκέφαλο».

Αυτή η αλλαγή, όπως ισχυρίστηκε, τη μεταφέρει «σε μια διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας υψηλής εγρήγορσης. Τι μαγικό συμβαίνει στον εγκέφαλο; Ηρεμούν οι σκέψεις, κατευνάζεται ο επικριτικός νους και όταν ησυχάζει όλο αυτό πάμε και επισκεπτόμαστε το υποσυνείδητό μας, τόσο απλά. Τόσο μαγικά, εμείς, με την ίδια μας την αναπνοή, λαμβάνουμε πληροφορίες από το ίδιο μας το σώμα, μέσα σε αυτή τη διαφορετική κατάσταση συνειδητότητας».

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved