Ρουτίνα ομορφιάς: 6 λάθη που σε κάνουν να δείχνεις μεγαλύτερη

POP UP TEAM
/
15 Οκτωβρίου, 2020

Μήπως έχεις πέσει κι εσύ σ’ αυτές τις συνηθισμένες παγίδες που σου στερούν τη δυνατότητα να δείχνεις πολύ πιο νέα;

Το μεγαλύτερο κεφάλαιο στο βιβλίο της φροντίδας του προσώπου είναι αναμφισβήτητα η αντιγήρανση. Αλήθεια, εσύ έχεις σκεφτεί ποια λάθη μπορεί να κάνεις ή ποια στερεότυπα δεν έχεις καταφέρει ακόμη να καταρρίψεις;

Φοβάσαι τη ρετινόλη
Έχεις ακούσει αυτό που λένε “καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα”; Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τη ρετινόλη και τα παράγωγά της. Τα συνοδεύει μια “κακή φήμη”, από την οποία ακόμη δεν έχουν απαλλαγεί. Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν πολλές γυναίκες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τη ρετινόλη, γιατί προκαλούσε αρκετές αλλεργίες. Στις ημέρες όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, αφού δεν είναι πια τόσο επιθετική, αλλά αντιθέτως ένα συστατικό στην αποτελεσματικότητα του οποίου ορκίζονται κορυφαίοι επιστήμονες. Οι συνθέσεις των περισσότερων προϊόντων που περιέχουν ρετινόλη θεωρούνται πια κατάλληλες ακόμα και για τα ευαίσθητα δέρματα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να καταπολεμήσεις αυτήν τη φοβία και να αναλογιστείς ποια είναι τα οφέλη που σου προσφέρει αυτό το δραστικό συστατικό που δεν έχει κερδίσει τυχαία τον τίτλο του Νο 1 αντιγηραντικού όπλου, αφού:

– Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες.

– Επιταχύνει την ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.

– Εξομαλύνει τις δυσχρωμίες.

– Έχει αντιοξειδωτική δράση, μπλοκάροντας την καταστροφή του κολλαγόνου.

Συνήθως βρίσκουμε τη ρετινόλη ως βασικό συστατικό στις κρέμες νύχτας, ενώ υπάρχει και στη μορφή ορού ή και μονοδόσεων. Η συχνή της χρήση χαρίζει όμορφο, ανανεωμένο και φωτεινό δέρμα, ενώ όταν συνδυάζεται και με άλλα συστατικά, όπως το υαλουρονικό οξύ, η δράση της ενισχύεται επιπλέον.

Extra tip: Αν νιώθεις ότι η ρετινόλη είναι βαριά για την επιδερμίδα σου, αραίωσε τη χρήση της εφαρμόζοντάς τη μέρα παρά μέρα.

Δεν προστατεύεις κάθε εκατοστό του προσώπου σου από τον ήλιο

Μπορεί να έχεις εκπαιδευτεί σωστά και να βάζεις κάθε μέρα αντηλιακό, είσαι όμως σίγουρη ότι χρησιμοποιείς την απαιτούμενη ποσότητα και ότι καλύπτεις κάθε εκατοστό του προσώπου και του λαιμού σου; Οι experts είναι σαφείς: η ποσότητα του αντηλιακού που χρειάζεσαι για να καλύψεις επαρκώς όλο το πρόσωπο, το λαιμό, τα χέρια και την περιοχή του ντεκολτέ δεν είναι μικρότερη από δύο κουταλάκια του γλυκού. Και όταν μιλάμε για όλο το πρόσωπο, δεν παραλείπουμε σημεία όπως η ζώνη μπροστά στις ρίζες των μαλλιών, το πιγούνι και τα αφτιά.

Παραμελείς το λαιμό και το ντεκολτέ
Η ζώνη που περιλαμβάνει το λαιμό, το ντεκολτέ και το περίγραμμα του προσώπου και είναι μια ιδιαίτερη περιοχή η οποία έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και μικρότερη μυϊκή υποστήριξη, εκτίθεται συχνά στις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ενώ υπομένει τις επιπτώσεις της βαρύτητας. Παράλληλα, όσο μεγαλώνεις τόσο μειώνονται οι ίνες του κολλαγόνου, της ελαστίνης και των γλυκοζαμινογλυκανών, αλλά και ο ρυθμός ανανέωσης των κερατινοκυττάρων. Το αποτέλεσμα; Αυξάνονται οι πτυχώσεις στη συγκεκριμένη περιοχή, μειώνεται το πάχος και η ελαστικότητα της επιδερμίδας, το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται και ο λαιμός χαλαρώνει.

Για μια τόσο ιδιαίτερη και με αυξημένες ανάγκες περιοχή, επομένως, δεν είναι τυχαίο που τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί εξειδικευμένες κρέμες φροντίδας που συμβάλλουν στην επανασμίλευση του περιγράμματος, στην αύξηση της πυκνότητας αλλά και στη βελτίωση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας.

Αντιμετωπίζεις την ενήλικη ακμή σαν εφηβική
Όλα τα σπυράκια δεν είναι ίδια! Τα σπυράκια της εφηβικής ακμής εμφανίζονται συνήθως λόγω της υπερβολικής λιπαρότητας, ενώ στην ενήλικη ζωή είναι συνυφασμένα με το άγχος, τις ορμονικές διαταραχές και την πολύ λεπτή επιδερμίδα. Για να τα αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά, το ραντεβού στο δερματολόγο είναι μονόδρομος, αφού είναι ο μόνος που μπορεί να σε καθοδηγήσει και να συστήσει την κατάλληλη για εσένα θεραπεία.

Η beauty ρουτίνα σου δεν είναι οργανωμένη
Το μπουντουάρ σου μπορεί να είναι στολισμένο και εξοπλισμένο με δεκάδες μπουκαλάκια, αυτό από μόνο του όμως δεν είναι αρκετό αν δεν χρησιμοποιείς τα προϊόντα με το σωστό τρόπο. Εκείνα που είναι εμπλουτισμένα με αντιοξειδωτικά συστατικά (βιταμίνη C, φλαβονοειδή, συνένζυμο Q-10 κ.ά.) είναι ιδανικά για χρήση το πρωί, αφού παρέχουν την απαιτούμενη προστασία από τις ελεύθερες ρίζες. Αντιθέτως προϊόντα με γλυκολικό οξύ (συνήθως το βρίσκεις σε απολεπιστικές λοσιόν) ή ρετινόλη πρέπει να εφαρμόζονται το βράδυ, προκείμενου να προάγουν την ανανέωση των κυττάρων και την αναδόμηση της επιδερμίδας.

Ακολουθείς πιστά τα beauty trends
Πριν βιαστείς να γίνεις πιστή οπαδός ενός νέου trend φροντίδας ή κάποιου συστατικού, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείς πρώτα το δερματολόγο σου. Η αλήθεια είναι ότι το μάρκετινγκ της ομορφιάς είναι αρκετά δυνατό και συχνά κυκλοφορούν νέα ελκυστικά προϊόντα, που δεν είναι όμως πάντα αποτελεσματικά. Το ιδανικό είναι να διατηρείς ισορροπίες και να μην ξεχνάς συστατικά ήδη δοκιμασμένα που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους. Τα πιο γνωστά είναι τα άλφα-υδροξυοξέα, τα ρετινοειδή και τα πεπτίδια που θεωρούνται leaders στην αντιγήρανση, το σαλικυλικό οξύ που είναι τέλειο για την ακμή και το πράσινο τσάι που καταπραΰνει την ερυθρότητα.

 

Με πληροφορίες από madame figaro

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved