Ο Έκτορας, ο σκύλος που τραυματίστηκε στη Νίκαια, έκανε την πρώτη του βόλτα

POP UP TEAM
/
19 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

«Αν και οι κτηνίατροι είναι συγκρατημένοι καθώς έχασε πολύ αίμα, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει».

Άν εξαιρέσει κάποιος το «χωνί» στο λαιμό του, τίποτα δεν θυμίζει ότι πριν από λίγες μέρες αυτός ο λευκός σκυλάκος έπεσε θύμα μιας φριχτής κακοποίησης. Ο Έκτορας, που μαχαιρώθηκε από τον καθηγητή στη Νίκαια, έκανε την πρώτη του βόλτα, προκαλώντας το θαυμασμό για τη θέλησή του για ζωή, δεδομένων των σοβαρών τραυματισμών που υπέστη που τον έφεραν πολύ κοντά στον θάνατο.

Πριν από λίγες ο Έκτορας δέχτηκε από τον καθηγητή τόσο βαθιές μαχαιριές, που έφτασαν μέχρι τα πνευμόνια του, ενώ ένας δεύτερος άντρας τον χτυπούσε με σιδερένιο σκουπόξυλο, αφού το είχε ακινητοποιήσει πιέζοντάς του το λαιμό στο έδαφος. Το σκυλάκι βρέθηκε ημιλιπόθυμο, έχοντας χάσει πολύ αίμα, και προσκομίστηκε στο ΔΙΚΕΠΑΖ σε κρίσιμη κατάσταση. Κατάφερε όμως να διαψεύσει τα πιο δυσοίωνα προγνωστικά.

«Ο Έκτορας πολύ καλύτερα σήμερα… Ευχαριστώ όλα τα παιδιά του ΔΙΚΕΠΑΖ για τη νοσηλεία του» έγραψε ο Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ και Δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Facebook, όπου βλέπουμε τον Έκτορα να κάνει την πρώτη του βόλτα. 

Σε ένα άλλο βίντεο ο δημοσιογράφος Λάζος Μαντίκος δείχνει τον Έκτορα να καταβροχθίζει το φαγητό του με πολλή όρεξη και γράφει: «Σήμερα ο Έκτορας έκανε την πρώτη του βόλτα με πολλή όρεξη όπως θα δείτε και στο βίντεο. Αν και οι κτηνίατροι είναι συγκρατημένοι καθώς έχασε πολύ αίμα, είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει! Καμία ανοχή στα άτομα που κακοποιούν ζωάκια! Εξάντληση όλης της αυστηρότητας των ποινών για τέτοιες ενέργειες, χωρίς κανένα ελαφρυντικό! Συγχαρητήρια στο Δι.κε.παζ για τη φροντίδα που του παρέχει. Υ.γ.: Μπράβο και στην πρόταση Μάκη Βορίδη για μετατροπή της ποινής για κακοποίηση ζώων σε κακούργημα».

Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά τη συνάντησή του με τον ακτιβιστή κατά της κακοποίησης ζώων Παναγιώτη Μήλα, ο οποίος επιπλέον διεκδικεί τη σύσταση παραρτήματος αστυνομίας ζώων, ανακοίνωσε ότι το αδίκημα βασανισμού ζώων μετατρέπεται σε κακούργημα.

Ο δράστης καθηγητής, σύμφωνα με αναφορές από γείτονές του στη Νίκαια, είχε κατά καιρούς απειλήσει φιλόζωους που τάιζαν αδέσποτα, προχωρώντας ακόμα και σε μηνύσεις εναντίον ανθρώπων που φρόντιζαν ζώα.

Δείτε τα βίντεο με τον Έκτορα:

 

Πηγή: womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved