Εβαντζελίστα: «Πιστεύω ότι λένε την αλήθεια»- Yπερασπίζεται τα θύματα βιασμού του πρώην συζύγου της

POP UP TEAM
/
20 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Σχεδόν 10 γυναίκες κατηγορούν τον πρώην πρόεδρο μεγάλου πρακτορείου μοντέλων για βιασμό. Η πρώην σύζυγός του και τοπ μόντελ των ’90s παίρνει το μέρος τους.

Ενώ η μία γυναίκα μετά την άλλη κατηγορούν τον Ζεράλντ Μαρί, τον πρώην πρόεδρο του πρακτορείου μοντέλων Elite για την Ευρώπη, για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά και βιασμό, τα φερόμενα ως θύματα βρίσκουν έναν σύμμαχο στο πρόσωπο της πρώην συζύγου του, Λίντα Εβαντζελίστα.

Το μοντέλο, που μίλησε αποκλειστικά στο περιοδικό Weekend του Guardian, είπε ότι θεωρεί αληθινούς τους ισχυρισμούς εκείνων των γυναικών, σχετικά με τον Μαρί, που κυριάρχησε για πάνω από τρεις δεκαετίες στη βιομηχανία της μόδας. 

View this post on Instagram

♥️ I will love my Oribe forever. ♥️ #family ?

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on

«Στη διάρκεια της σχέσης μου με τον Ζεράλντ Μαρί δεν γνώριζα καμία από εκείνες τις κατηγορίες εναντίον του, επομένως δεν ήμουν σε θέση να βοηθήσω εκείνες τις γυναίκες» σχολίασε η Εβαντζελίστα, που ήταν παντρεμένη μαζί του από το 1987 έως το 1993. Η ίδια συνέχισε λέγοντας: «Ακούγοντάς τις τώρα, και βασισμένη στις δικές μου εμπειρίες, πιστεύω ότι λένε την αλήθεια. Μου ραγίζει την καρδιά, γιατί αυτές οι πληγές μπορεί να μην επουλωθούν ποτέ, και θαυμάζω το θάρρος και τη δύναμή τους που σήμερα μιλούν ανοιχτά».

Η δήλωσή της ήρθε μετά από τέσσερις μαρτυρίες μοντέλων που περιέγραψαν στο περιοδικό του Guardian εμπειρίες βιασμού ή σεξουαλικά ανάρμοστης συμπεριφοράς από τον Μαρί. Συνολικά, ο άντρας αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής κατηγορίες από εννέα διαφορετικές γυναίκες.

Μια από τις πιο πολύκροτες αφηγήσεις είναι αυτή της Κάρε Ότις, τοπ μόντελ των ‘90s, που είπε πως το 1986, σε ηλικία 17 ετών, όταν ζούσε σε ένα δωμάτιο του διαμερίσματός του, ο Μαρί τη βίαζε συστηματικά. Εκείνη την περίοδο μάλιστα ο ατζέντης έβγαινε ήδη με την Εβαντζελίστα.

«Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που διαπράττουν τέτοιες πράξεις στον κλάδο και αυτό πρέπει να σταματήσει. Έχω κόρες. Δεν θέλω να μεγαλώσουν και να θεωρούν φυσιολογικά τα οποιαδήποτε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής επίθεσης στη ζωή τους» είπε η Ότις, σήμερα μητέρα δύο κοριτσιών 12 και 13 ετών.

Ο Μαρί αρνείται τις κατηγορίες και σύμφωνα με τους δικηγόρους του, «σκοπεύει να επιδιώξει την αποκάλυψη της αλήθειας». Το πρακτορείο Elite, που στο παρελθόν είχε επικεφαλής τον Μαρί και τον ιδρυτή του, Τζον Καζαμπλάνκας, οδηγήθηκε σε χρεοκοπία και χωρίστηκε σε δύο εταιρικές οντότητες, που επιχειρούν τώρα να διαχωρίσουν εντελώς τη θέση τους από εκείνες τις κατηγορίες. Ωστόσο πρόσφατα ο Μαρί ενεπλάκη σε ένα άλλο διακεκριμένο πρακτορείο μοντέλων, το Oui Management, τα μοντέλα του οποίου συμμετέχουν σε καμπάνιες του Louis Vuitton και σε φωτογραφίσεις της Vogue. Το Oui Management ισχυρίζεται ότι ο Μαρί δεν συνεργάζεται πλέον μαζί του, αλλά έγγραφα δείχνουν ότι παραμένει επενδυτής με «σημαντικό έλεγχο» επί της εταιρείας.

Δείτε την Κάρε Ότις να μιλάει για τον βιασμό της και τη σκοτεινή πλευρά του μόντελινγκ:

http://youtu.be/XwO3_R1sxxA

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved