6χρονο παιδί θεραπεύτηκε από επιθετική λευχαιμία χάρη σε τεράστιο έρανο

POP UP TEAM
/
30 Οκτωβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Άλλη μια ιστορία παρόμοια με εκείνη του Παναγιώτη Ραφαήλ, του μικρού αγοριού με νωτιαία μυϊκή ατροφία που κατάφερε να υποβληθεί σε επαναστατική θεραπεία χάρη στη συνδρομή του κόσμου, εκτυλίχθηκε πρόσφατα στη Βρετανία. Ο 6χρονος Όσκαρ Σάξελμπαϊ-Λι, μετά από δύο χρόνια μάχης ενάντια στη λευχαιμία, βγήκε νικητής με τη βοήθεια ενός μεγάλου εράνου και επέστρεψε στο σχολείο του, όπου έπαιξε, ευτυχισμένος, με τους συμμαθητές του.

Ο Όσκαρ διαγνώστηκε τον Δεκέμβριο του 2018 με μια σπάνια και επιθετική μορφή οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Όταν η ιστορία του έγινε γνωστή, σύμφωνα με την Daily Mail σχεδόν 10.000 άνθρωποι σχημάτισαν τεράστιες ουρές για να δουν αν ήταν συμβατοί δότες μυελού των οστών. Η μεταμόσχευση έγινε, αλλά τον περασμένο Νοέμβριο ο μικρός Όσκαρ υποτροπίασε.

Οι γονείς του, η 26χρονη Ολίβια Σάξελμπαϊ και ο 28χρονος Τζέιμι Λι, είχαν σταματήσει να εργάζονται, η πρώτη ως εκπαιδευτικός και ο δεύτερος στον τομέα της οικοδομής, για να φροντίσουν τον γιο τους. Όταν έμαθαν για μια επαναστατική θεραπεία που δοκιμάζεται στη Σιγκαπούρη, απεύθυναν έκκληση στον κόσμο ώστε να συγκεντρωθούν οι 500.000 λίρες που ήταν απαραίτητες για να σώσουν τη ζωή του αγοριού. Η λογική της θεραπείας είναι ο «επαναπρογραμματισμός» του ανοσοποιητικού συστήματος, ώστε να επιτεθεί στοχευμένα στα καρκινικά κύτταρα.

Ο οικονομικός στόχος επετεύχθη μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες και το αγοράκι ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη. Αφού ακολούθησε μια δεύτερη μεταμόσχευση μυελού των οστών, τον Απρίλιο του 2020 ο Όσκαρ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ακόμα βρίσκεται, φυσικά, κάτω από στενή ιατρική παρακολούθηση, αλλά τους τελευταίους εννέα μήνες οι εξετάσεις του τον δείχνουν καθαρό από καρκίνο.

Πρόσφατα μάλιστα επισκέφτηκε και το σχολείο του: μια μέρα που οι γονείς του φοβόνταν ότι δεν θα ξαναζήσουν ποτέ. Η μητέρα του χαρακτήρισε την ανάρρωσή του «το πιο εκπληκτικό θαύμα», προσθέτοντας: «Ο Όσκαρ είναι μια αληθινή έμπνευση. Μας ζητούσε εδώ και μήνες να γυρίσει στο σχολείο και δεν μπορούμε ακόμα να πιστέψουμε ότι έγινε».

0 updated oscar j 465048

Πηγή: womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved