Ο Περσέας είναι η πρώτη γάτα στην Ελλάδα που απέκτησε τεχνητά μέλη

POP UP TEAM
/
5 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Όταν ένας γατούλης βρέθηκε στο δρόμο με ακρωτηριασμένα τα τρία από τα τέσσερα πόδια του, πιθανότατα από όχημα, σίγουρα θα υπήρξαν κάποιοι που θα σκέφτηκαν την ευθανασία. Αλλά αυτή η επιλογή δεν υφίστατο για τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας, την Κτηνιατρική Κλινική Λάρισας Σοφίας Ζώη -Δημήτρη Γκουγκούλη και την εταιρεία bio3Dvet.

Φιλόζωοι και επιστήμονες συσπειρώθηκαν σε μια μαραθώνια διαδικασία αποκατάστασης του ζώου, που ονομάστηκε Περσέας, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Ελλάδας. Έτσι, ο γατούλης έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που απέκτησε, στις 25 Οκτωβρίου, τεχνητά μέλη από τιτάνιο. Τα αποτελέσματα θα φανούν σε 4-6 εβδομάδες, όταν θα είναι σε θέση να τα πατήσει και να κάνει τα πρώτα του βήματα, αλλά οι ειδικοί αισιοδοξούν.

Ο γατούλης έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα που απέκτησε, στις 25 Οκτωβρίου, τεχνητά μέλη από τιτάνιο.

Όπως ανακοινώθηκε στη σελίδα που ανοίχτηκε για το περιστατικό στο Facebook, την επέμβαση «πραγματοποίησε η κ. Σοφία Ζώη και η επιστημονική ομάδα ” bio3Dvet” που αποτελείται από εξειδικευμένους μηχανικούς και κτηνιάτρους. Η bio3Dvet ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εμφυτευμάτων, τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, ο γατούλης ξύπνησε κανονικά και είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια».

Τα έξοδα ωστόσο, τόσο για την πληρωμή των γιατρών όσο και για τη μετεγχειρητική νοσηλεία είναι πολλά, οπότε έχει ξεκινήσει μια διαδικτυακή προσπάθεια να καλυφθούν. Έτσι, κάποιος θα ενισχύσει όχι μόνο τη διαδικασία ανάρρωσης του Περσέα, αλλά θα δώσει την ελπίδα της αποκατάστασης και σε άλλα ζώα που μπορεί να βρεθούν σε αυτή την κατάσταση.

Δείτε μια ανάρτηση με τις λεπτομέρειες της επέμβασης και τα στοιχεία λογαριασμού όπου μπορεί κάποιος να κάνει μια δωρεά:

Δείτε τον Περσέα σε ένα βίντεο:

http://youtu.be/BhdRX6QTuc8

 

Με πληροφορίες από womantoc

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved