Πρώην μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ σε αναπηρικό καροτσάκι ακούει τη «Λίμνη των Κύκνων» και το σώμα της «ξυπνά»

POP UP TEAM
/
10 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η Μάρτα Γκονζάλεζ, μια πρώην μπαλαρίνα με Αλτσχάιμερ, μπορεί να έχει «φύγει» από τη ζωή ωστόσο ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια την ίδια, κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες μέρες. Στο συγκεκριμένο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα πως η μουσική μπορεί να νικήσει την άνοια. 

Η πρώην μπαλαρίνα, Μάρτα Γκονζάλεζ, έπασχε από Αλτσχάιμερ, ωστόσο, όταν άκουσε τη «Λίμνη των Κύκνων» το σώμα της «θυμήθηκε» τη χορογραφία που είχε παρουσιάσει τη δεκαετία παλιότερα. Καθισμένη στο αναπηρικό της αμαξίδιο αφέθηκε στις νότες και παρασύρθηκε από τον ήχο.

Η μη κερδοσκοπική ΜΚΟ «Music to wake up», η οποία εργάζεται για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασθένεια, έφτασε στη Μάρτα με τη μουσική του Τσαϊκόφσκι και κατάφερε να βοηθήσει την πρώην χορεύτρια να ανακτήσει το πάθος της για χορό, σύμφωνα με το El Sol.

Το βίντεο χρονολογείται πριν από ένα χρόνο στη Βαλένθια της Ισπανίας. Η Μάρτα απεβίωσε και αυτό το βίντεο έγινε ξανά viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως αφιέρωμα σε αυτήν και στις καταπληκτικές της δυνατότητες, παρά την ηλικία και την ασθένειά της.

Στο τέλος του συγκινητικού αυτού βίντεο, ακούγεται η Μάρτα Γκονζάλεζ να λέει: «Πρέπει να πάρουμε πουέντ».

 http://youtu.be/owb1uWDg3QM

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved