Αντώνης Τσαπατάκης: «Δεν μπορώ να περπατήσω, μπορώ όμως να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά»

POP UP TEAM
/
11 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε στην Τάμτα για το ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του στα 18 χρόνια του – όχι απαραίτητα με άσχημο τρόπο.

ΟΈλληνας παραολυμπιονίκης στην κολύμβηση Αντώνης Τσαπατάκης μίλησε στην Τάμτα και την ΕΡΤ. Αναφέρθηκε, καταρχήν, στο τροχαίο ατύχημά του με τη μηχανή, στα 18 χρόνια του, το οποίο αποδίδει στο γεγονός ότι «όπως κάθε παιδί έτσι κι εγώ ήμουν επηρεασμένος από τη ματαιοδοξία, τον υλισμό. Πίστευα στην ύλη, στα ρούχα, τις μηχανές. Όταν άνοιξα τα μάτια μου μετά το ατύχημα, κατευθείαν συνειδητοποίησα ότι το λάθος ήταν αυτό. Ότι δεν πρέπει να δίνω αξία σε αυτές τις ψεύτικες αξίες. Άνοιξα τα μάτια μου και λέω, οκ, δεν μπορώ να περπατήσω, και τι έγινε; Μπορώ όμως να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά».

tstapata2

Πολλοί σπεύδουν να αποδώσουν κατηγορίες μετά από ένα τέτοιο γεγονός στη ζωή τους, όμως αυτή δεν φαίνεται να είναι η περίπτωση του Τσαπατάκη. «Δεν είπα ποτέ: Θεέ μου, γιατί μου το έκανες αυτό. Ή: γιατί, μπαμπά, μου πήρες τη μηχανή. Είχα σπάσει μια πόρτα στο σπίτι για να μου πάρουν τη μηχανή. Έφταιγα εγώ που έκανα τη μητέρα μου να κλαίει κάθε μέρα και όποτε βλέπει συνεντεύξεις. Αυτή τη στιγμή κλαίει! Εγώ έπρεπε να βγάλω τη μητέρα μου από αυτή τη θέση γιατί εγώ την έβαλα. Το κλάμα να γίνει ένα δάκρυ χαράς, όχι στεναχώριας. Ίσως δεν μου φτάσει μια ζωή για να το καταφέρω».

Ο αθλητής κατάφερε να μετατρέψει το ατύχημα σε «ευτύχημα», όπως είπε. «Αν δεν μου είχε συμβεί αυτό, δεν βλέπω τη ζωή μου όπως είναι τώρα. Με την έννοια ότι είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη. Δεν εύχομαι στον καθένα να βιώσει τέτοιες καταστάσεις για να μπορέσει να ωριμάσει, εύχομαι όμως να μπορέσει να μετατρέψει το “ατύχημα” σε “ευτύχημα”. Να πει ότι κάθομαι στο καρότσι μου και ξέρω ότι η ζωή μου έχει καλύτερη ποιότητα από αυτή που μπορούσε να έχει, είμαι σίγουρος 100%».

Όταν ρωτήθηκε από την Τάμτα αν ονειρεύεται ότι περπατάει ξανά, της απάντησε πως τουλάχιστον όταν είναι ξύπνιος, κάνει πιο προσγειωμένα όνειρα: «Τώρα ονειρεύομαι να παίρνω το χρυσό, να έχω οικογένεια».

Δείτε τη συνέντευξη του Αντώνη Τσαπατάκη στην Τάμτα:

http://youtu.be/Q0oa9njdGpM

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved