5 τρόποι για να διατηρήσεις δυνατή τη σχέση σου

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2020

Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η σχέση σας ως ζευγάρι, η διατήρηση αυτής της φλόγας είναι ζωτικής σημασίας. Χωρίς συνεχή προσπάθεια, εσύ και ο σύντροφός σου ενδέχεται τελικά να βρεθείτε κολλημένοι σε επαναλαμβανόμενα προβλήματα ή να ζείτε σε μια βαρετή ρουτίνα που μπορεί να οδηγήσει σε απόσταση. Αλλά όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν ψάχνεις μερικούς μικρούς τρόπους για να βελτιώσεις τη σχέση σου, καθημερινά.

Διάβασε παρακάτω 5 απλούς τρόπους για να αποφύγεις την απόσταση με το έτερον ήμισυ!

Να ξεκινάς τις φράσεις σου με τη λέξη «εγώ» αντί για «εσύ»

Εάν εσύ και ο σύντροφός σου γίνεστε τοξικοί κατά τη διάρκεια των διαφωνιών σας, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε φράσεις όπως «εσύ» – «εσύ το έκανες αυτό» ή «με έκανες να νιώσω» – και να αρχίσεις να χρησιμοποιείς φράσεις με τη λέξη «εγώ».

«Με τη λέξη “εσύ” δημιουργείς σχεδόν αμέσως μια αμυντική στάση προς τον σύντροφό σου, ο οποίος στη συνέχεια μπαίνει σε μια στρατηγική να αμυνθεί τη στιγμή που θα σταματήσεις να μιλάς», λέει στο Bustle η ψυχολόγος Deborah E. Dyer. Αλλά αυτή η απλή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Κράτα μια επικοινωνία καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας

Είτε στέλνεις ένα γρήγορο κείμενο είτε καλείς απλά για να πεις ένα γεια, η επικοινωνία σε τακτική βάση είναι το κλειδί. «Όταν χρησιμοποιείς κάποιες συγκεκριμένες στιγμές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας για να επικοινωνήσετε, αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δείξεις στον σύντροφό σου ότι τον σκέφτεσαι», λέει η ειδική πάνω σε θέματα γάμου Beverley Andre.

Όταν νιώθεις πεσμένη ψυχολογικά πες του το

Όποτε αισθάνεσαι ευάλωτη ή αναστατωμένη προσπάθησε να ανοιχτείς στον σύντροφό σου, αντί να το κρατήσεις μέσα σου.

«Η πραγματική στενή σχέση έρχεται αν αφεθείς ελεύθερη και δώσεις τη δυνατότητα στον σύντροφό σου να σε νιώσει», λέει η ψυχολόγος Dr Jennifer B. Rhodes.

Προγραμματίστε το σεξ

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά προγραμματίζοντας το σεξ – ειδικά αν και οι δύο είσαστε πολύ κουρασμένοι στο τέλος της εβδομάδας – μπορεί να είναι το κλειδί για να έρθετε πιο κοντά ως ζευγάρι.

«Με τον προγραμματισμό στο σεξ, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρέξεις τη συγκεκριμένη ώρα να βρεθείς με τον σύντροφο σου, αλλά μάλλον η προθυμία και η διάθεση είναι αυτή που πρέπει να δείξει ο ένας στον άλλο. Είναι πολύ παρόμοιο με αυτό το συναίσθημα πριν πας στο γυμναστήριο – ίσως να μην θέλεις να πας εκ των προτέρων, αλλά μόλις τελειώσεις την προπόνηση σου, αισθάνεσαι υπέροχα, έχοντας ενέργεια και περήφανη. Αυτό είναι το ίδιο πράγμα με το σεξ».

Κάντε κομπλιμέντα μεταξύ σας

Είναι τόσο εύκολο να πέσεις στη συνήθεια μιας σχέσης, αλλά αν θέλεις να μείνετε μαζί και ευτυχισμένοι, θα πρέπει να εστιάσετε στα θετικά.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί εντοπίζοντας τα θετικά πράγματα και, στη συνέχεια, να προσφέρεις ειλικρινείς φιλοφρονήσεις. Για παράδειγμα μπορείς να τονίσεις το πόσο απόλαυσες το δείπνο που σου έφτιαξε ο σύντροφός σου.

Να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλον να παρατηρείτε τα καλά πράγματα και να τα λέτε δυνατά, πιο συχνά.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved