Το συγκλονιστικό βίντεο της Μπριζίτ Μακρόν για το bullying: “Κάθε μέρα κλαίω”

POP UP TEAM
/
14 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, έκανε πριν λίγες μέρες μια συγκλονιστική διαδικτυακή παρέμβαση και μίλησε για το bullying.

Ουσιαστικά δεν μίλησε η ίδια αλλά “έδωσε φωνή” σε μια 16χρονη μαθήτρια που έγραψε ένα γράμμα απελπισίας για τον εκφοβισμό που υφίσταται…

Το θύμα εκφοβισμού έγραψε αυτό το γράμμα και το έστειλε στο προεδρικό ζεύγος,χωρίς να πιστεύει ότι κανένας θα ασχοληθεί με αυτό. Κι όμως, εκείνοι όχι μόνο ασχολήθηκαν αλλά το δημοσίευσαν με τον πιο δυνατό τρόπο θέλοντας να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα…

Το γράμμα της 16χρονης

Στο βίντεο που ανέβασε στα social media ο Γάλλος Πρόεδρος, Emmanuel Macron, η σύζυγός του, Μπριζίτ, διαβάζει on camera, το γράμμα του 16χρονου κοριτσιού, θύματος εκφοβισμού.

“Με τρώει η θλίψη…” ξεκινά το γράμμα και συνεχίζει “Κάθε μέρα κλαίω… Κλαίω γιατί είμαι μόνη, λυπημένη, εξουθενωμένη. Καμια φορά αναρωτιέμαι: Τι θα συμβεί αν εξαφανιστώ; Θα λείψω σε κανέναν;”.

“Δεν αντέχω πια τον εαυτό μου, νιώθω ότι το σώμα και το μυαλό μου συρρικνώνονται και το μόνο που θέλω είναι να φύγω, να πάω σε ένα μέρος όπου δεν υπάρχει το Διαδίκτυο”.

“Πιθανότατα δεν θα διαβάσετε ποτέ αυτό το γράμμα, αλλά παρακαλώ βοηθήστε με, είμαι χαμένη, εντελώς ανίσχυρη…”.

“Aυτά τα λόγια δεν είναι δικά μου” τονίζει η Μακρόν στο βίντεο. Είναι μιας 16χρονης μαθήτριας. Είναι η καθημερινή ζωή πάρα πολλών νέων, που παρενοχλούνται. Ναι, ο εκφοβισμός κάνει πολύ κακό. Καταστρέφει. Δεν πρέπει ποτέ να τον επιτρέπουμε.

Δείτε το βίντεο της πρώτης κυρίας της Γαλλίας:

Να σημειωθεί πως η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη – ως πρώην εκπαιδευτικός, μάλιστα – σε θέματα εκφοβισμού, ενώ το 2019 είχε διαβάσει παρόμοιες μαρτυρίες στους υπουργούς παιδείας των χωρών της G7.

 

Με πληροφορίες από thetoc 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved