Ο Φαίδων Γεωργίτσης και η Ρίτα Χέιγουρθ στη Θεσσαλονίκη, το 1977 σε μία σπάνια φωτογραφία

POP UP TEAM
/
15 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

Μία σπάνια φωτογραφία του Φαίδωνα Γεωργίτση από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, το 1977, ανήρτησε στον λογαριασμό του στο instagram, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης.

Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον Έλληνα ζεν πρεμιέ, με μια από τις πιο εμβληματικές πρωταγωνίστριες του Χόλιγουντ, τη Ρίτα Χέιγουορθ!

Γράφει ο Αρης Λουπάσης:

Τον Σεπτέμβριο του 1977 καταφθάνει στην συμπρωτεύουσα η μεγάλη Ντίβα του παγκόσμιου κιν/φου Ρίτα Χέιγουορθ στα πλαίσια του 18ου Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης αποτελώντας και το καλλιτεχνικό γεγονός της εκδήλωσης. Όλα τα πρωτοσέλιδα του τύπου και τα φλας των φωτογράφων είναι στραμμένα πάνω της και στην δεξίωση που θα γίνει προς τιμήν της στο “Ηλέκτρα Παλλάς” θα λάβει τιμητικό βραβείο με αντίγραφο της προτομής της Θεάς Ήρας και βραβείο για την συνολική προσφορά της στην έβδομη τέχνη. Ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους της δεξίωσης και ο γοητευτικός ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης (φώτο) ο οποίος φωτογραφίζεται μαζί της εκφράζοντας τον θαυμασμό στο πρόσωπο της. Η ίδια εντυπωσιασμένη από την παραμονή της στην Ελλάδα δηλώνει τον σεβασμό και τον θαυμασμό της στη χώρα με την μεγαλύτερη πολιτιστική ιστορία.

To χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη στον Ζάχο Χατζηφωτίου λίγο πριν πεθάνει

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κιν/φου την κατατάσσει ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη με την ίδια να απολαμβάνει όπως και το κοινό της τον τίτλο “Αμερικανίδα Θεά του έρωτα” που θα της δώσει ο συγγραφέας Γουίνθροπ Σάρτζεντ του περιοδικού LIFE εμπνευσμένος από την λαμπερή προσωπικότητά της. Η καριέρα της θα απογειωθεί τις δεκαετίες του ’40 και του ’50 με συμμετοχή σε περισσότερες από 40 ταινίες και ρόλο “σταθμό” στην θρυλική “Τζίλντα” το ’46 όπου με ένα μαύρο σατέν φόρεμα (φώτο δεξιά) και ερμηνεύοντας το “”Put the Blame on Mame” αφήνει εποχή με το αισθησιακό στριπτίζ βγάζοντας μόνο το ένα από τα γάντια της. Η ζωή της βγαλμένη κυριολεκτικά από μυθιστόρημα γεμάτη δόξα, παγκόσμιες επιτυχίες και πέντε γάμους ένας εκ των οποίων με τον πρίγκηπα Αλί Χαν αποτελώντας και την πρώτη σταρ του Χόλιγουντ που γίνεται πριγκίπισσα.

Στην παρουσία της στο Φεστιβάλ βρίσκεται στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ από την οποία θα “φύγει” δέκα χρόνια μετά σε ηλικία 68 ετών σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης. Από τις ωραιότερες και διασημότερες μορφές του Χόλιγουντ με μια ασύλληπτη και διαχρονική ομορφιά που θαυμάστηκε και λατρεύτηκε όσο λίγες στην ιστορία της παγκόσμιας έβδομης τέχνης.

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved