Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των γυναικών με υγιείς σχέσεις

POP UP TEAM
/
27 Μαρτίου, 2021
/

Μοιράσου το ...

Τα σημεία-κλειδιά για μια ισοροπημένες και ευτυχισμένες σχέσεις, σύμφωνα με την επιστήμη

Μια ευτυχισμένη και υγιής προσωπική ζωή δεν είναι ό,τι πιο εύκολο για να χτίσει κανείς.

Μια έρευνα με επικεφαλής τον Αμερικανό ψυχολόγο Dr. Robert Epstein από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έγινε με σκοπό να ανακαλυθφεί τι είναι αυτό που απαιτείται για να έχει κανείς τη δυνατότητα να αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις προκλήσεις των διαπροσωπικών σχέσεων.

Παρακάτω θα βρεις τα κοινά στοιχεία των γυναικών που διατηρούν μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση:

Επικοινωνούν σωστά
Η ικανότητα του να είσαι καλός ακροατής, να μοιράζεσαι τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου και να εκφράζεις τους προβληματισμούς ή και τις αρνητικές σου σκέψεις με ωριμότητα είναι βασικότατα στοιχεία για μια υγιή σχέση.

Λύνουν με το σωστό τρόπο τις διαφορές τους
Ποιος είπε πως τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν μαλώνουν; Στην πραγματικότητα, τα ευτυχισμένα ζευγάρια ξέρουν να καυγαδίζουν με υγιή τρόπο, χωρίς να εμβαθύνουν πολύ στις αντιπαραθέσεις, δε διστάζουν να ζητήσουν συγνώμη και ξέρουν να συγχωρούν.

Ξέρουν τι σημαίνει οικειότητα
Ο πιο απλός αλλά και ουσιαστικός τρόπος να δείξεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεσαι για εκείνον, είναι να επικοινωνείς μαζί του και να κάνεις ερωτήσεις από αυθεντικό ενδιαφέρον. Έτσι, θα σου είναι ευκολότερο Με αυτό τον τρόπο είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις και να ανταποκριθείς και στις ανάγκες του.

Διακατέχονται από σεξουαλικότητα και ρομαντισμός
Είναι πολύ σημαντικό να αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια στις ιδιωτικές στιγμές με τον αγαπημένο σου, να περιποιείσαι τον εαυτό σου τόσο για εσένα την ίδια αλλά και για εκείνον και να καταλαβαίνεις τι σημαίνει να δίνεις και να παίρνεις απόλαυση.

Διαχειρίζονται το στρες τους
Γνωρίζοντας πώς να διαχειριστούμε στιγμές κρίσεις και τα καθημερινά μας άγχη, είναι ευκολότερο να αγαπήσουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους καλύτερα. Δοκίμασε τον διαλογισμό, μερικές τεχνικές αναπνοής ή κάποια άλλη μέθοδο.

 

Με πληροφορίες από womenonly.gr

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved