Όταν μια γυναίκα από το Λος Άντζελες, η μητέρα του Άαρον Μορένο, έχασε τη δουλειά της στη διάρκεια της πανδημίας, εκείνος είχε μια ιδέα: Να δημιουργήσουν ένα μικρό, οικογενειακό φυτώριο, το Aaron’s Garden, το οποίο μεγάλωσε εντυπωσιακά, σώζοντάς τους από την πείνα και την ακραία φτώχεια.

«Ζούμε σε ένα καταφύγιο και ζοριστήκαμε οικονομικά όταν έμεινα άνεργη» λέει σήμερα η μητέρα του 8χρονου επιχειρηματία. «Με τα τελευταία 12 δολάρια που είχαν απομείνει στο πορτοφόλι μου, είπα στα παιδιά μου ότι θα κάναμε μια επένδυση».

«Με τα τελευταία 12 δολάρια που είχαν απομείνει στο πορτοφόλι μου, είπα στα παιδιά μου ότι θα κάναμε μια επένδυση»

«Κι εγώ απάντησα, ωραία, θα ήθελα να φτιάξω μια επιχείρηση, αλλά δεν φανταζόμουν ότι θα γινόταν τόσο μεγάλη», παίρνει τη σκυτάλη ο Άαρον, για να συμπληρώσει αμέσως μετά η μητέρα του: «Μάθαμε οικογενειακώς τα ονόματα των φυτών και το πώς τα φροντίζουμε. Αρχίσαμε με οκτώ παχύφυτα και όπως μπορείτε να δείτε, αυτός είναι τώρα ο κήπος μας».

«Ευχαριστώ που με υποστηρίζετε και που αγοράζετε ένα φυτό από εμένα» λέει ο Άαρον και η μητέρα του προσθέτει: «Δεν μπορείς να περιμένεις να ανοίξουν οι πόρτες για εσένα, πρέπει να τις ανοίξεις ο ίδιος. Όταν ξεκινήσαμε την επιχείρησή μας, αρχίσαμε να ξυπνάμε στις έξι το πρωί, να κατεβαίνουμε στο κέντρο της πόλης με το λεωφορείο. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να πουλήσουμε, τα φυτά μας πέθαιναν. Είναι μια εμπειρία μάθησης και για τους δυο μας, αλλά ο Άαρον είχε το κίνητρο να μάθει κι εγώ του λέω, αυτή η επιχείρηση είναι δική σου. Νιώθω ευλογημένη, γιατί τα χρήματα από τις αγορές με βοηθούν να προχωρήσω».

Δείτε το ρεπορτάζ για τον μικρό επιχειρηματία:

 

Με πληροφορίες από thetoc