Κατερίνα Σκορσόνε του ‘Grey’s Anatomy’: «Η κόρη μου με σύνδρομο Down γέμισε τη ζωή μας καλοσύνη»

POP UP TEAM
/
26 Νοεμβρίου, 2020
/

Μοιράσου το ...

«Είναι τέλεια, σαν εμένα κι εσένα»: Η Κατερίνα Σκορσόνε του «Grey’s Anatomy» περιέγραψε εμπνευστικά το πώς είναι να μεγαλώνεις ένα «διαφορετικό» παιδί.

Η Κατερίνα Σκορσόνε, που ίσως γνωρίζουμε από τη συμμετοχή της στο «Grey’s Anatomy», σε νέα συνέντευξή της στο People μίλησε για τη ζωή της με τις τρεις κόρες της, την 8χρονη Ελίζα, τη 10 μηνών Λάκι και, κυρίως, την 4χρονη Πίπα, που έχει σύνδρομο Down. Για την τελευταία είπε πως «η διαφορετικότητά της άναψε ένα κερί στη ζωή μου και στη ζωή της οικογένειάς μου».

Όπως θυμάται σήμερα: «Όταν γεννήθηκε η Πίπα, τρομοκρατήθηκα. Δεν ήξερα τίποτα για την τρισωμία 21, όπως ονομάζεται αλλιώς το σύνδρομο Down. Το μόνο που ήξερα ήταν ότι ο κόσμος το φοβάται, οπότε υπέθεσα ότι κι εγώ έπρεπε να κάνω το ίδιο».

Ωστόσο σύντομα άλλαξε γνώμη, βλέποντας ότι η διαφορετικότητα της Πίπα στην πραγματικότητα συνεισέφερε στην όμορφη μοναδικότητά της, όπως συμβαίνει με όλους μας: «Ξαφνικά το συνειδητοποίησα ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει ένα αντικειμενικά τέλειο ανθρώπινο ον. Τα κριτήρια της τελειότητας είναι αυθαίρετα και εξυπηρετούν εκείνους που τα καθορίζουν. Η κόρη μου είναι τέλεια ακριβώς όπως είναι. Όπως είμαστε κι εσύ κι εγώ. Ο μόνος τρόπος να μη δούμε αυτή την τελειότητα είναι να την αναζητήσουμε κάπου αλλού».

Μετά τη γέννηση της Πίπα η ζωή της πλημμύρισε με καλοσύνη, ιδιαίτερα όταν η 39χρονη ηθοποιός ήρθε σε επαφή με άλλες οικογένειες με «διαφορετικά» παιδιά»: «Δεν ήξερα τι σημαίνει πραγματικά οικογένεια μέχρι που μπήκα στην κοινότητα παιδιών με αναπηρίες και γνώρισα άλλες οικογένειες που αγαπούν και αγκαλιάζουν άτομα με το σύνδρομο Down. Αυτοί οι υπέροχοι, αληθινοί άνθρωποι άπλωσαν τα χέρια τους, όταν γεννήθηκε η Πίπα, και μας τράβηξαν στην πιο χαρούμενη, δυνατή αγκαλιά που είχα απολαύσει ποτέ».

Σήμερα πιστεύει ότι η γέννηση ενός μωρού με σύνδρομο Down «είναι κάτι που πρέπει να γιορτάζεται, όχι να μας προκαλεί φόβο. Άλλωστε, όπως είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της, τον Απρίλιο του 2019, «αυτό που αλλάζει όταν κάνεις παιδιά είναι πως τίποτα δεν βρίσκεται πια στον έλεγχό σου. Πρέπει να ακολουθήσεις ό,τι συμβαίνει. Πλέον έχεις πολύ κοντά, στη ζωή και στο σπίτι σου, κάποιους ανθρώπους με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες από τη δική σου».

 

 

 

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved